Sadaka kültürü!

Seküler kesim, dindarların yardımlaşma kültürüyle, 'Aslında hedef yardımlaşmayı yapan dindarları tahkir etmektir. Çünkü bu kesim dinin sosyal, siyasal, hukuk ve benzeri alanlarda görünür olmasından...

Seküler kesim, dindarların yardımlaşma kültürüyle, '

Aslında hedef yardımlaşmayı yapan dindarları tahkir etmektir. Çünkü bu kesim dinin sosyal, siyasal, hukuk ve benzeri alanlarda görünür olmasından nefret etmektedir.

Ve aslında çelişki içindedir.

Mesela Türkiye'de kimi belediyelerin ya da devletin yoksullara yaptığı yardımı sadaka kültürü diye alaya alırken aynı uygulamayı yapan batı devlet ve kurumları için sosyal devlet uygulaması diyerek saygı gösterir.

Oysa sosyal devlet anlayışının en güzel uygulaması İslam'ın bir bütün olarak hayata hâkim olduğu sistemde müşahhaslaşır. İslam'ın hâkim olduğu ortamda sadece insanın değil hayvanların da tabiatın da korunup kollanması esastır.

Medine'deki Halife Hz. Ömer'in Fırat kenarında kurdun kaptığı kuzunun bile sorumluluğunu hissetmesi bir edebi söz değildir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İmana gelen semtler! 28 Mayıs 2023 | 1.861 Okunma Rehaveti de yenelim Türkiye kazansın! 23 Mayıs 2023 | 419 Okunma Sinan Oğan'a açık mektup! 21 Mayıs 2023 | 1.328 Okunma İkinci turda inşallah! 16 Mayıs 2023 | 483 Okunma Entrikalar, tefrikalar, vesayetler ve hıyanetler! 14 Mayıs 2023 | 333 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar