Millet tarih yazdı

21.yüzyılın ilk çeyreğinde demokrasi çıtası yükselmiş Türkiye’de yaşanan bu ucube darbe girişimini anlamak mümkün değil. Onun için bu girişimi ben bir cinnet olarak...

21.yüzyılın ilk çeyreğinde demokrasi çıtası yükselmiş Türkiye’de yaşanan bu ucube darbe girişimini anlamak mümkün değil.

Onun için bu girişimi ben bir cinnet olarak değerlendiriyorum.

Ülkemizin imajını yerle bir eden bu cinnet hali sorumlularının, hangi ülkede ve hangi zaman diliminde yaşadıklarının bile farkında olmayan gaflet ve hıyanet şebekesi oldukları ortaya çıkmıştır.

***

Yüzlerce medya kuruluşunun yayın yaptığı bir zaman diliminde TRT’yi basıp silah zoruyla bildiri yayınlatmaları, bu ihanet şebekesinin zeka düzeyini göstermesi açısından önemlidir.

Trafiğin en yoğun olduğu bir zaman diliminde boğaz köprülerini trafiğe kapatmak bu cinnet halinin bir başka tezahürüdür.

Kendi meclisini, cumhurbaşkanının ikametgahını, devletin kurumlarını ve halkın bulunduğu meydanları savaş uçaklarıyla bombalamak da bu cinnet halinin bir diğer tezahürüdür.

***

Bu darbe teşebbüsü, Türkiye tarihinde emsali bulunmayan bir şekilde püskürtülmüştür.

Türkiye halkıyla ve kurumlarıyla bu teşebbüsü akamete uğratmıştır.

Bu teşebbüsün başarısızlığının temelinde devlet ricali ve halkımızın cesareti yatmaktadır.

***

Darbeye karşı direnci başlatan Cumhurbaşkanı, meclis başkanı, başbakan ve bakanların dirayetli tavırları direnişin fitilini ateşlemiştir.

Cumhurbaşkanının halkı sokağa davet etmedeki zamanlaması fevkalade isabetli olmuştur.

Bu arada Diyanet İşleri Başkanı’nın camilerde sala verilmesi talimatı, halkın direnişine çok yüksek moral desteği sağlamıştır.

MHP Genel Başkanı’nın darbe teşebbüsünün anlaşılmasının hemen peşinden hükümetin yanında yer alan açıklaması da halk desteğinin güçlenmesine önemli katkıda bulunmuştur.

***

Direnişin ikinci önemli ayağı medya ve sosyal medya olmuştur. Darbe karşıtı hamleleri medya halka duyurmasaydı, sosyal medya olmasaydı ne halkın ne de devlet kurumlarının direnişi sağlanabilirdi.

Onlarca TV kanalı canlı yayın yaparak darbeye karşı direniş ruhunu canlı tutmuştur.

Sosyal medya, direnişin anlık takibinde fevkalade önemli rol oynamıştır.

Dolayısıyla darbeye direnen ikinci önemli güç medyadır.

Medya darbe sınavında sınıfı geçmiştir.

***

Darbeye direnişin en aktif görevini ise Emniyet teşkilatımız üstlenmiştir. Hem darbeci unsurları etkisiz hale getirmede hem de halkı teskin etmede son derece başarılı bir görev ifa etmiştir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İmana gelen semtler! 28 Mayıs 2023 | 1.859 Okunma Rehaveti de yenelim Türkiye kazansın! 23 Mayıs 2023 | 419 Okunma Sinan Oğan'a açık mektup! 21 Mayıs 2023 | 1.328 Okunma İkinci turda inşallah! 16 Mayıs 2023 | 483 Okunma Entrikalar, tefrikalar, vesayetler ve hıyanetler! 14 Mayıs 2023 | 333 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar