Meğer ülkemizde ne gençler varmış da haberimiz yokmuş!

Star Gazetesi Yazarı Resul Tosun’un bugünkü (24.04.2022)''Meğer ülkemizde ne gençler varmış da haberimiz yokmuş!’’ başlıklı yazısı.

Tayyib Bey'in İBB başkanıyken Ulaşım A.Ş.'nin genel müdürlüğünü yaptığı dönemde tanıştığımız Makine Mühendisi Ahmet Gök Bey, bu Ramazan ayındaçok sayıda gayr-i Müslim'in kelime-i şehadet getirerek Müslüman olduğunu söyleyince etkilenmiştim.

Bizim dindarlar dünyevileşme girdabında dinden uzaklaşırken gayr-i Müslimlerin İslam'ı seçiyor olması hem düşündürücü hem de sevindiriciydi.

Müslüman olanların hepsi turistlerden oluşuyordu. Yani mali durumu yerinde dünyayı gezmeye çıkmış insanlar, ruhlarındaki boşluğu doldurma heyecanını yaşamaları sevindirirken; bizim mal mülk edinmiş dindarlarımızın dün içinden çıkmadıkları camilere bile uğramaz hale gelmiş olmaları düşündürücüydü!

Her neyse bu insanlar nasıl Müslüman olmuşlar onu merak ettim.

Bir avuç cami gönüllüsü gencin sırf Allah rızasını gözeterek turistlere yardımcı olmalarının meyvesiymiş meğer bu kelime-i şehadet bereketi.

Yok, düşündüğünüz gibi değil. Turistlere gidip onlara dini tebliğ etmemişler. Tam tersine turistler onlara gelmiş sormuşlar onlar da dillerinin döndüğünce anlatmışlar ve kimileri 'öyleyse ben Müslüman olmalıyım.' diyerek şehadet getirmişler.

'Kim bu gençler?' dedim Ahmed ağabeye. 'KİM' dedi. Yani Kültürlerarası İletişim Merkezi'yle birlikte gönüllü çalışan gençler.

İlk defa duydum KİM ismini. Merkezi Süleymaniye'de, Ayasofya'da da şubeleri bulunan bir vakıfmış. Fatih Özkan ismini verdi, 'Bu hayırlı işin öncülerindendir! 'dedi.

Hafta içinde bu gençleri görmek için Ayasofya'ya gittim.

Çarşamba günü öğle namazını Ayasofya'da kıldım.

Ne bereketli bir camiymiş meğer Ayasofya. İçi dışı insan doluydu. Camiin yarısı namaz kılan cemaat ile diğer yarısı görmeye gelmiş turistlerle doluydu.

Namazdan sonra Fatih Özkan'ı aradım, Süleymaniye'de olduğunu söyledi, mekânın adresini aldım.

Ayasofya Camii'nin arka sokağa açılan çıkış kapısının karşısında. Caferağa Medresesi sokağının başında Hagia Sophia Cultural Info Center tabelasıyla bir danışma merkezi. Önünde kaldırım üstünde küçük bir masada değişik dillerde tanıtıcı broşürler var. Başta Ayasofya Camii olmak üzere kimi camiler ve İslam hakkında.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İmana gelen semtler! 28 Mayıs 2023 | 1.859 Okunma Rehaveti de yenelim Türkiye kazansın! 23 Mayıs 2023 | 419 Okunma Sinan Oğan'a açık mektup! 21 Mayıs 2023 | 1.328 Okunma İkinci turda inşallah! 16 Mayıs 2023 | 483 Okunma Entrikalar, tefrikalar, vesayetler ve hıyanetler! 14 Mayıs 2023 | 333 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar