Küskün üreten sistem!

Milletvekili aday listeleri yarın kesinleşecek ve YSK tarafından resmen ilan edilecek.Bugüne kadar aday listeleri hakkında pek çok tartışma yaşandı. Kızanlar, kırılanlar, küsenler, istifa edenler, itiraz edenler ve...

Milletvekili aday listeleri yarın kesinleşecek ve YSK tarafından resmen ilan edilecek.

Bugüne kadar aday listeleri hakkında pek çok tartışma yaşandı. Kızanlar, kırılanlar, küsenler, istifa edenler, itiraz edenler ve tartışanları gördük dinledik.

Listeler açıklanıncaya kadar partisine sadakat edebiyatı yapan nicelerinin, listelerde ismini göremeyince yahut listedeki yerini beğenmeyince partisine ne hakaretler yaptığına şahit olduk.

Şaşırdık mı?

Hayır şaşırmadık, çünkü bu aday belirleme sistemi küskün üreten bir sistemdir!

Aslında seçim kanununda yargı huzurunda resmi önseçim var. Ama zorunlu olmadığı için parti yönetimleri genel merkez yoklaması yöntemini tercih ediyorlar. Dolayısıyla da itirazların muhatapları parti yönetimlerinin bizzat kendileri oluyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İmana gelen semtler! 28 Mayıs 2023 | 1.861 Okunma Rehaveti de yenelim Türkiye kazansın! 23 Mayıs 2023 | 419 Okunma Sinan Oğan'a açık mektup! 21 Mayıs 2023 | 1.328 Okunma İkinci turda inşallah! 16 Mayıs 2023 | 483 Okunma Entrikalar, tefrikalar, vesayetler ve hıyanetler! 14 Mayıs 2023 | 333 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar