Keşke İslam İttifakı denmeseydi!

Şu ‘Teröre Karşı İslam İttifakı’ndan bahsediyorum. Gündemimize birdenbire düşen bu ittifakın İslam İşbirliği Teşkilatı’nın (İİT) terörle ve silahlı terör...

Şu ‘Teröre Karşı İslam İttifakı’ndan bahsediyorum. Gündemimize birdenbire düşen bu ittifakın İslam İşbirliği Teşkilatı’nın (İİT) terörle ve silahlı terör örgütleriyle mücadele ve hedefleri ile sebeplerini ortadan kaldırma konusundaki anlaşma maddelerinden hareketle Türkiye’nin de aralarında bulunduğu 34 İslam ülkesi tarafından kurulduğu açıklandı.

Açıklayan Suudi Arabistan Krallığı.

“Terörle mücadelede askeri operasyonlar koordine edilecek ve desteklenecek’’miş!

Merkezi Riyad’da olacakmış.

34 ülkenin bu amaçla bir toplantı yaptığı ve hazırlık içinde olduğundan kimsenin haberi yok.

Herkes için bir sürpriz oldu.

Öyle anlaşılıyor ki Suudi Arabistan bu ülkelerle ilke bazında istişarede bulunmuş ve olumlu cevap alarak böyle bir açıklama yapmış.

Başbakan Davutoğlu’nun “Suudi Arabistan’dan böyle bir toplantı, geniş kapsamlı birliktelik için bir davet geldiğinde buna olumlu baktığımızı ifade ettik” açıklamasından bunu anlıyoruz.

Ayrıca Türk dışişlerinin ‘ittifakın askeri bir ittifak olmadığı’ açıklaması da bilgi ve istihbarat paylaşımı gibi bir organizasyon olduğu izlenimini veriyor.

Evet, öyle anlaşılıyor ki ortada henüz içi doldurulmamış bir proje var.

Bu açıklama ile Suudiler diplomatik bir hamle yapıyor. Suudi Savunma Bakanı hedefin sadece DAİŞ değil tüm terör örgütleri olduğuna dikkat çekiyor.

İsmi güzel, hedef de isabetli.

Lakin birkaç cümle dışında hakkında hiçbir bilgi bulunmayan bu projeye İslam adı verilmeseydi bence daha isabetli olurdu.

Keşke detayları belirlenip bütün İslam ülkeleri davet edildikten sonra üyelerin onayıyla adına İslam kelimesi ilave edilseydi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İmana gelen semtler! 28 Mayıs 2023 | 1.859 Okunma Rehaveti de yenelim Türkiye kazansın! 23 Mayıs 2023 | 419 Okunma Sinan Oğan'a açık mektup! 21 Mayıs 2023 | 1.328 Okunma İkinci turda inşallah! 16 Mayıs 2023 | 483 Okunma Entrikalar, tefrikalar, vesayetler ve hıyanetler! 14 Mayıs 2023 | 333 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar