İyi ki varsınız

Bugün siyaset yazmak kanunen yasak o yüzden gizli kalmış bir güzel etkinliğe  işaret etmek istiyorum.  1980 darbesiyle kapatılan Akıncılar Derneği’nin o zamanki başkanı Mehmet...

Bugün siyaset yazmak kanunen yasak o yüzden gizli kalmış bir güzel etkinliğe  işaret etmek istiyorum. 

1980 darbesiyle kapatılan Akıncılar Derneği’nin o zamanki başkanı Mehmet Güney ağabeyin öncülük ettiği İnsan ve Medeniyet Hareketi (İMH) bir süredir faaliyetlerini Eyüb Sultan semtindeki Bahariye Mevlevihanesi’nde sürdürüyor.

Bahariye Mevlevihanesi’nin o büyüleyici mekanı İMH sayesinde bir yığın hayra vesile oluyor.

Gençlerin, hanımların, iş adamlarının faaliyet gösterdiği bu mekanın kültürümüze katkısını belki çoğumuz bilmiyor ama sessiz sedasız önemli programlara ev sahipliği yapıyor.

Bu programlardan biri de Akl-ı Selim ve Kalb-i Selim Sohbetleri.

***

Her ayın son perşembesi icra edilen bu sohbet programı bu sene üçüncü yılını doldurdu.

Prof. Dr. Mahmud Kaya beyin bilgi yüklü bu edebi sohbetini ben de kaçırmamaya çalışıyorum.

Daha ziyade İslam topraklarında yetişmiş eski şairlerin şiirlerinden hareketle yapılan bu sohbet aynı zamanda şair olan Mahmud Kaya hocanın nükteleriyle de renklenince doyumsuz bir akşam yaşamış oluyoruz her defasında.

Kah Arap edebiyatından kah Fars edebiyatından kah Divan Edebiyatı’ndan örnekleri günümüz Türkçesiyle nazım haline getiren Mahmud Kaya hoca aynı zamanda İslami ilimlerde de söz sahibi olan değerlerimizden biri.

Edebi sohbetler hocanın birikimiyle tarihi ve dini konulara da yelken açarak “Din nasihattir” hadisi fahvasınca aynı zamanda bir nasihat  misyonu ifa etmesi hasebiyle de önem arz ediyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İmana gelen semtler! 28 Mayıs 2023 | 1.859 Okunma Rehaveti de yenelim Türkiye kazansın! 23 Mayıs 2023 | 419 Okunma Sinan Oğan'a açık mektup! 21 Mayıs 2023 | 1.328 Okunma İkinci turda inşallah! 16 Mayıs 2023 | 483 Okunma Entrikalar, tefrikalar, vesayetler ve hıyanetler! 14 Mayıs 2023 | 333 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar