İlk defa bir beyaz adam bana sarılıyor!

Bu sözler dün -Allah rahmetiyle muamele buyursun- vefat haberini aldığımız Muhammed Ali Clay’ın sözleri. Nevzat Yalçıntaş hoca hatıratında anlatıyor. Altmışlı yılların başı...

Bu sözler dün -Allah rahmetiyle muamele buyursun- vefat haberini aldığımız Muhammed Ali Clay’ın sözleri.

Nevzat Yalçıntaş hoca hatıratında anlatıyor. Altmışlı yılların başı Londra’dayken, bir gün kendisini arayan dostları ABD’den bazı boksörlerin geldiğini, Müslüman olduklarını, aralarında meşhur boksör Cassius Clay’ın da bulunduğunu, onlarla ilgilenmesini isterler.

Karşılaştıklarında Clay kelime-i şehadet getirerek Müslüman olduğunu hatırlatır. Nevzat hoca Clay’a sarılır, kucaklaşırlar. Lakin Cassius Clay ağlamaya başlar. Hoca acaba bir kusur mu ettik diye sorduğunda da “hayır sevinçten ağlıyorum çünkü ilk defa bir beyaz bana sarılıyor!” der.

***

ABD boks şampiyonu ve yeni Müslüman olmuş. Müslümanlığını menajerinden bile gizlediği dönem.

Clay, “Benim adım artık Muhammed Ali ama bunu ilan edemiyorum menajerimden bile saklıyorum çünkü Müslüman olduğumu öğrenirlerse şampiyonluğuma müsaade etmezler” diyor.

Muhammed Ali hakikaten dünya şampiyonu olduktan sora Müslümanlığını açıklar.

***

Muhammed Ali 1976 yılında merhum Erbakan hocanın davetiyle İstanbul’a geldiğinde Erbakan hoca onu kucaklamıştı da “Beni ilk defa bir beyaz lider kucakladı” demişti.

Sultanahmet meydanında kendisini karşılayan coşkulu kalabalık arasında ben de vardım.

Bir aracın üstünde konuşma yaparken duygulanmış ve orada da gözyaşlarına hâkim olamamıştı!

Bu gözyaşları zamanın medeni dünyasının Allah’ın siyah renkli kullarına uyguladığı aşağılayıcı tutumları sebebiyleydi.

Siyahlar batının gözünde ikinci üçüncü sınıf insandı o dönemde!

***

Oysa sahih İslam’a gönül verenler, insanlar arasında ayrım yapmaz. Bütün insanların Âdem’den Âdem’in de topraktan yaratıldığına inanırlar. Hz. Âdem renklerin de babasıdır!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İmana gelen semtler! 28 Mayıs 2023 | 1.861 Okunma Rehaveti de yenelim Türkiye kazansın! 23 Mayıs 2023 | 419 Okunma Sinan Oğan'a açık mektup! 21 Mayıs 2023 | 1.328 Okunma İkinci turda inşallah! 16 Mayıs 2023 | 483 Okunma Entrikalar, tefrikalar, vesayetler ve hıyanetler! 14 Mayıs 2023 | 333 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar