Hangi Kürt sorunu ve hangi barış?!

PKK ve siyasi kanadı HDP hangi Kürt Sorunu’nu çözmek için çaba sarf ediyor acaba? Temel haklardan mahrumiyeti mi düzeltmeye çalışıyorlar? Doğrudur, mahrumdular. Dillerini konuşamıyorlar...

PKK ve siyasi kanadı HDP hangi Kürt Sorunu’nu çözmek için çaba sarf ediyor acaba? Temel haklardan mahrumiyeti mi düzeltmeye çalışıyorlar? Doğrudur, mahrumdular. Dillerini konuşamıyorlar, yazamıyorlar, öğretemiyorlar; isimlerini kullanamıyorlardı. 

Ama 2005’ten bu yana hedefe koyup ‘başkan yaptırmayacağız’ diyerek seçim propagandasına alet ettikleri Erdoğan sayesinde bu sorun çözülmedi mi?

Bırakın konuşma, öğrenme ve öğretme özgürlüğünü devlet bizzat kendi eliyle 24 saat Kürtçe yayın yapar hale gelmedi mi?

***

PKK ve HDP Kürt vatandaşlarımızın hangi haklarını iade için uğraş veriyorlar dersiniz?

Bölgenin geri kalmışlığını gidermek için mi? HDP’ye oy veren milyonlarca Kürt seçmen dahi son yüzyılın en büyük yatırımlarının hedefe koydukları AK Parti hükümetleri tarafından yapıldığını pekâlâ biliyorlar.

Buna mukabil Kürt vatandaşa hizmet götüren devlet araçlarını yakarak görevlileri kaçırarak engel olanlar bizzat PKK’lılar değil mi?

Basit bir misal, kimi Ortadoğu ülkelerinin başkentinde bile bulunmayan kalitede inşa edilen Yüksekova’ya Havalimanını kim yaptı ve kimler karşı çıktı? Kimler engel olmak için araç yaktı, işçi kaçırdı, sabote etti?

Bugün yapılan barajlara ve yollara bile komik bahanelerle  karşı çıkan yine PKK ve siyasi sözcüsü HDP değil mi?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İmana gelen semtler! 28 Mayıs 2023 | 1.859 Okunma Rehaveti de yenelim Türkiye kazansın! 23 Mayıs 2023 | 419 Okunma Sinan Oğan'a açık mektup! 21 Mayıs 2023 | 1.328 Okunma İkinci turda inşallah! 16 Mayıs 2023 | 483 Okunma Entrikalar, tefrikalar, vesayetler ve hıyanetler! 14 Mayıs 2023 | 333 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar