Hangi aday güven verir hangisi vermez?!

Türkiye’de de artık partiler değil adaylar yarışacaktır. Partiler elbette ki önemini tamamen yitirmiyor ama adaylar hükümet olacağı için aday öne çıkmaktadır.

AK Parti dışında serbest seçimlerde rakipleriyle yarışarak seçmenin teveccühüne 18 yıl aralıksız mazhar olmuş ikinci bir siyasi parti yok.

Başka bir ifadeyle çok partili dönemde 18 yıldır girdiği bütün seçimlerden başarıyla çıkmış ikinci bir parti yok.

Objektif olarak değerlendirildiğinde, AK Partinin bu başarısının arkasında birilerinin zannettiği veya iddia ettiği gibi anlamsız faktörlerden ziyade topluma verdiği güven duygusunun yattığı görülecektir.

Sistem Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi adı altında başkanlık sistemine evrildiği için artık partilerden ziyade adayların toplum üzerinde bıraktığı/bırakacağı güven duygusu önem kazanmıştır.

Yani artık yürütme siyasi partilerden ziyade adayların başarısına bağlı olduğu için partilerin iriliği ufaklığı değil adaylarının kişiliği önem arz etmektedir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İmana gelen semtler! 28 Mayıs 2023 | 1.859 Okunma Rehaveti de yenelim Türkiye kazansın! 23 Mayıs 2023 | 419 Okunma Sinan Oğan'a açık mektup! 21 Mayıs 2023 | 1.328 Okunma İkinci turda inşallah! 16 Mayıs 2023 | 483 Okunma Entrikalar, tefrikalar, vesayetler ve hıyanetler! 14 Mayıs 2023 | 333 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar