Erdoğan ile Arınç’ın kırk yıllık dostluğuna gölge düşmez

21 Mart Cumartesi günü dört ilimizde dört büyük etkinlik vardı. Denizli’de Cumhurbaşkanı halkla buluştu ve mitingde konuştu. Başbakan İstanbul’da partisinin bahar şölenine katıldı ve bir konuşma...

21 Mart Cumartesi günü dört ilimizde dört büyük etkinlik vardı. Denizli’de Cumhurbaşkanı halkla buluştu ve mitingde konuştu. Başbakan İstanbul’da partisinin bahar şölenine katıldı ve bir konuşma yaptı.Ankara’da MHP’nin 11. Olağan kongresi yapıldı. Ve Diyarbakır’da Nevruz kutlamasında İmralı’nın mektubu okundu.

Dört etkinliğin dördünde de hem nevruz hem de barış süreci mesajları vardı.

Fakat dünyanın gözü kulağı Diyarbakır’daydı.

İmralı’nın mesajı merak konusuydu.

***

2013 Nevruzunda İmralı’nın silahlı unsurların yurt dışına çekilmeleri çağrısı yankı bulmamıştı. Kandil ve HDP İmralı’nın bu çağrısını iki yıl oyalamışlardı.

Hükümet de bu yüzden çağrılardan ziyade uygulamaya bakacağını/baktığını ve örgütün varılan mutabakata uymadığını deklare etmişti.

Cumartesi günü verilen mesajda da yeni bir şey yoktu.

Yeni olan bence sadece iki husus vardı. Onlar da yeni olmaktan ziyade mesajın içine girmesi yenilik arz ediyordu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İmana gelen semtler! 28 Mayıs 2023 | 1.859 Okunma Rehaveti de yenelim Türkiye kazansın! 23 Mayıs 2023 | 419 Okunma Sinan Oğan'a açık mektup! 21 Mayıs 2023 | 1.328 Okunma İkinci turda inşallah! 16 Mayıs 2023 | 483 Okunma Entrikalar, tefrikalar, vesayetler ve hıyanetler! 14 Mayıs 2023 | 333 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar