DTK bildirgesi teröre verilen desteğin itiraf belgesidir!

Geçen Cuma günü (25 Aralık 2015) yayınlanan yazımda “Başbakanın HDP ziyaretine itirazım var!” başlığı altında Demirtaş’a verilen randevuya karşı...

Geçen Cuma günü (25 Aralık 2015) yayınlanan yazımda “Başbakanın HDP ziyaretine itirazım var!” başlığı altında Demirtaş’a verilen randevuya karşı çıkmıştım.

Yazının sonunda şöyle demiştim:

“Başbakanın bu örgüt lideri/eşbaşkanı ile görüşmesi bu siyasi mevtaya hayat vermekten ve meşruiyet kazandırmaktan başka bir işe yaramayacaktır.

Adamlar siyaset yapmıyorlar ki, fiilen ve resmen ve de kurumsal olarak terörü destekliyor ve kendi devletlerine saldırıyorlar.

Şu anda seçmen tabanını da kaybeden bu örgüte başbakan ziyareti hayat bûsesi demektir.

Teröre destek veren bir örgütün ayağına artık gidilmemelidir!”

***

Bazı AK Parti vekillerinin de aynı kanaatte olduklarına ve bu ziyaretten rahatsızlık duyduklarına aldığım tepki telefonlarıyla muttali oldum.

Önder’in laubali cevabı partideki rahatsızlığa tuz biber ekmiş olmalı ki ertesi gün başbakanlık Demirtaş’a yapacağı ziyareti iptal etti.

İyi de etti.

İptal sonrası HDP’nin üyesi bulunduğu Demokratik Toplum Kongresi (DTK) olağanüstü genel kurulunda alınan kararlar, ziyaret iptalinin ne kadar isabetli olduğunu göstermiş oldu.

Başbakanlık ziyareti o gün iptal etmeseydi DTK kararları açıklandıktan sonra iptal ederdi.

***

2007’de Diyarbakır’da kurulan DTK, HDP’yi de içine alan Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde bulunan birçok siyasi parti, sivil toplum örgütü, inanç grubu temsilcisini çatısı altında toplayan bir oluşum.

“DTK çatısı altında, HDP, DBP, belediye başkanları, Süryani, Ermeni, Keldani, Yezidi gibi etnik ve dini inanç grubu temsilcileri, bölgede faaliyet gösteren esnaf, ticaret ve odaları temsilcileri, bölgedeki KESK, Türk - İş gibi sendikaların temsilcileri yer alıyor.”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İmana gelen semtler! 28 Mayıs 2023 | 1.859 Okunma Rehaveti de yenelim Türkiye kazansın! 23 Mayıs 2023 | 419 Okunma Sinan Oğan'a açık mektup! 21 Mayıs 2023 | 1.328 Okunma İkinci turda inşallah! 16 Mayıs 2023 | 483 Okunma Entrikalar, tefrikalar, vesayetler ve hıyanetler! 14 Mayıs 2023 | 333 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar