Aydın, Akşener ve Oğan bir Bahçeli eder mi?

Şahıslarını kastetmiyorum tabii ki, alacakları oyu kastediyorum. 1 Kasım seçimlerinde 7 Haziran’a göre 2 milyona yakın oy kaybeden MHP’de kılıçlar çekilmiş gibi. Bir sonraki seçimde baraj...

Şahıslarını kastetmiyorum tabii ki, alacakları oyu kastediyorum. 1 Kasım seçimlerinde 7 Haziran’a göre 2 milyona yakın oy kaybeden MHP’de kılıçlar çekilmiş gibi.

Bir sonraki seçimde baraj altına kalma ihtimalinden bahsedilir oldu.

Dolayısıyla parti tabanının yönetimde bir yenilik beklentisi içinde olduğu, bu yeniliğin gerçekleşmesi için olağanüstü kongreye sıcak bakıldığı artık basına da yansır hale geldi.

1 Kasım seçim bozgunundan sonra parti delegelerinin olağanüstü kongre için imza vermeye hazır olduğu da gelen haberler arasında.

Tabii ki olağanüstü kongreden maksat sayın Bahçeli’nin nöbeti devretmesini temin etmek.

***

“Olağanüstü kongrede yapılacak tüzük değişikliğiyle seçimli kongre yolunun açılması planlanıyor.

MHP’nin 1100’ü seçilmiş toplam 1220 kadar kurultay delegesi bulunuyor.

Parti tüzüğüne göre olağanüstü kurultay için 245 delegenin imza vermesi yeterli olacak. Ancak toplanacak imzanın bu sayının çok üzerinde olacağı tahmin ediliyor.”

***

Tabii imza toplama işi genel başkan adaylarının ortaya çıkmasıyla başlayacak.

Genel başkanlık için Ümit Özdağ, Süleyman Sazak, Selim Kaptanoğlu,  Koray Aydın, Meral Akşener ve Sinan Oğan’ın isimleri gündemde.

Bu isimlerden gördüğüm kadarıyla parti tabanında ciddi karşılığı olan sadece üçü var. Akşener, Aydın ve Oğan.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İmana gelen semtler! 28 Mayıs 2023 | 1.859 Okunma Rehaveti de yenelim Türkiye kazansın! 23 Mayıs 2023 | 419 Okunma Sinan Oğan'a açık mektup! 21 Mayıs 2023 | 1.328 Okunma İkinci turda inşallah! 16 Mayıs 2023 | 483 Okunma Entrikalar, tefrikalar, vesayetler ve hıyanetler! 14 Mayıs 2023 | 333 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar