Alevi Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı

6 açık 2 gizli ortaklı masa havanda su döğmeye devam ederken Başkan Erdoğan yarım asrı aşkın siyasi tecrübe ve birikimi, çeyrek asrı aşan devlet tecrübesiyle tarihi adımlar atmaya ve sessiz devrimler...

6 açık 2 gizli ortaklı masa havanda su döğmeye devam ederken Başkan Erdoğan yarım asrı aşkın siyasi tecrübe ve birikimi, çeyrek asrı aşan devlet tecrübesiyle tarihi adımlar atmaya ve sessiz devrimler gerçekleştirmeye devam ediyor.

Başörtüsü konusunda muhalefete attığı doksanlık golden sonra bu toprakların 5 asırlık problemine de el atarak bir devrimi daha hayata geçirdi.

Sünni-Şii meselesi İslam dünyasının en eski meselesidir o ayrı bir bahis.

Bu topraklardaki Alevi-Sünni meselesi ise 5 asırlık meseledir.

İtikâdi boyutunun ötesinde siyasi boyutu olan bir konudur.

Şah İsmail'e kadar Sünni olan İran toplumu Şah İsmail ile Şiilik rengine boyanmıştır. Kendisi de bir Türk olan Şah İsmail, Osmanlı'ya karşı yürüttüğü siyasi rekabetini Şiilik inancı üzerine bina etmiştir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İmana gelen semtler! 28 Mayıs 2023 | 1.859 Okunma Rehaveti de yenelim Türkiye kazansın! 23 Mayıs 2023 | 419 Okunma Sinan Oğan'a açık mektup! 21 Mayıs 2023 | 1.328 Okunma İkinci turda inşallah! 16 Mayıs 2023 | 483 Okunma Entrikalar, tefrikalar, vesayetler ve hıyanetler! 14 Mayıs 2023 | 333 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar