AK Partililer’in Sayın Bahçeli’ye teşekkür etmesi lazım!

Bu sene ilklerin yaşandığı bir sene oldu. Her seçimde oyunu artıran AK Parti ilk kez oy kaybına uğradı ve iktidar gücünü kaybetti.  Cumhuriyet tarihinde ilk kez siyasi partiler meclisten bir hükümet...

Bu sene ilklerin yaşandığı bir sene oldu. Her seçimde oyunu artıran AK Parti ilk kez oy kaybına uğradı ve iktidar gücünü kaybetti. 

Cumhuriyet tarihinde ilk kez siyasi partiler meclisten bir hükümet çıkaramadılar.

Yine ilk kez cumhurbaşkanı seçimlerin yenilenmesine karar verdi.

İlk kez geçici bakanlar kurulu kuruldu.

Ve ilk kez altı aylık bir yasama dönemi ve altı aylık vekillerimiz oldu.

***

Bir ilk daha var. O da bakanlığı reddetmek.

Bir milletvekilinin tek hayali bakan olmak iken ilk kez milletvekilleri kendilerine teklif edilen bakanlıkları reddettiler.

Tuğrul Türkeş hariç MHP’li iki vekil teklif edilen bakanlık görevini reddettiler.

Bu yazıyı kaleme aldığımda CHP’li iki vekil reddetmiş diğerleri de reddedeceklerini açıklamışlardı.

Oysa bu bir koalisyon hükümeti değildi, hiçbir partinin geri adımı sayılmazdı. Pazarlık söz konusu değildi. Koalisyon kurulamadığı için anayasanın getirdiği bir çözümdü.

***

Hadi CHP resmi ideolojinin bekçiliğini yapan, milletin değerleriyle tarih boyunca uğraşmış, bu yüzden de milletin kendisine sırt çevirdiği bir partidir ve AK Parti’ye karşı tavrı muhafazakar seçmen nezdinde anlaşılabilir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İmana gelen semtler! 28 Mayıs 2023 | 1.859 Okunma Rehaveti de yenelim Türkiye kazansın! 23 Mayıs 2023 | 419 Okunma Sinan Oğan'a açık mektup! 21 Mayıs 2023 | 1.328 Okunma İkinci turda inşallah! 16 Mayıs 2023 | 483 Okunma Entrikalar, tefrikalar, vesayetler ve hıyanetler! 14 Mayıs 2023 | 333 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar