Tek çözüm Kur’an’ı okuma, anlama ve uygulamadır

‘Gayemiz Kur’an’ı anlamak ve onu uygulamak olacaktır’ diyorduk... Kaldığımız yerden devam edelim. Beş vakit namazlar ocak imamları arkasında kılınır. Tüm hayat aşirette yani ocakta ve semtte geçer....

‘Gayemiz Kur’an’ı anlamak ve onu uygulamak olacaktır’ diyorduk... Kaldığımız yerden devam edelim. Beş vakit namazlar ocak imamları arkasında kılınır. Tüm hayat aşirette yani ocakta ve semtte geçer. Topluluğun üç kademelik hücresi vardır; aşiretler yani ocaklar, karyeler yani semtler veya köyler ve kabileler yani bucaklar.

Ocaklar yaşam hücreleridir. Karyeler çalışma hücreleridir. Bucaklar ise hukuk hücrelerdir. Bucaktakiler Cuma imamı olan kabile yani bucak başkanına itaat ederler.

Kehf Suresi’nde anlatılan şekliyle, çağımızda örnek almamız gereken kehf hayatını sürdürdüğümüzde, biz kendi kurduğumuz kooperatif içinde olacağız. Devletle olan ilişkilerimiz kanunlarımıza uygun olarak devam edecektir. Nasıl? a) Kooperatif içinde veya dışında suç işlediğimizde devlet suçun cezasını verecektir. Kooperatif sadece ortaklıktan çıkarabilir, para cezaları veremez. Ama tazminata hakemler karar verir. b) Askerliğimizi yapacağız veya bedel vereceğiz. Bu hususa kooperatif karışmaz, kişinin kendisi ne yapacağına karar verir. c) Herkes asgari sigorta ile sigortalanacak, bunların sigorta ve vergileri kooperatifçe ödenecek, kooperatif işletmelerden aldığı paylarla bunu karşılayacaktır. Dayanışma içinde herkes sigortalı olacak ve devlet hastanelerinden yararlanacaktır. d) Kooperatif içinde ve kooperatif ile tüccarlar arasındaki alışverişlerde kooperatif bonosu kullanılacaktır. Böylece kooperatif tüccarlardan aldığı fatura kadar fatura kesecektir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Evet, ‘İSLAMİ NİZAM’ yani ADİL DÜZEN… 11 Şubat 2018 | 308 Okunma Kur'an ve ilim 950'inci seminerinden 04 Şubat 2018 | 218 Okunma Adil Düzen Denemelerine Dünyadan Örnekler - 1 28 Ocak 2018 | 213 Okunma Kur’an ve ilim, şeriat düzeni, tarikat ve detaylar 21 Ocak 2018 | 177 Okunma Nuh Nebi’den kalma mı dediniz… Peki, ya siz! 14 Ocak 2018 | 136 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar