Temizliğin hukuki zemini

Dün de ifade ettiğimiz gibi HSYK'nın FETÖ mensubu hâkimlerin ve savcıların ihracına ilişkin hazırladığı 60 sayfalık gerekçe metni FETÖ'nün röntgenini berrak biçimde çekmiş referans bir...

Dün de ifade ettiğimiz gibi HSYK'nın FETÖ mensubu hâkimlerin ve savcıların ihracına ilişkin hazırladığı 60 sayfalık gerekçe metni FETÖ'nün röntgenini berrak biçimde çekmiş referans bir hukuksal belge.
Bu 60 sayfa adeta FETÖ meselesinde özün özü işlevinde. Türk Silahlı Kuvvetleri içinde yapılanmış terör örgütü mensupları hakkında, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca resen soruşturma başlatıldığı belirtilerek, yapılan işlemlere dair bilgiler de veriliyor.
FETÖ/PDY silahlı terör örgütüyle iltisak düzeyinde de olsa bağlantısı tespit edilen hâkim ve cumhuriyet savcıları yönünden, 2802 Sayılı Hâkimler ve Savcılar Kanunu'nun 94'üncü maddesi kapsamında ağır ceza mahkemesinin görevine giren suçüstü halinin mevcut olduğu tespitinden hareketle, genel hükümler kapsamında adli soruşturmaya başlandığı hatırlatılan gerekçede, soruşturma kapsamında bugün itibariyle 2 bin 146 hâkim ve savcının tutuklu bulunduğu, haklarında yakalama emri düzenlenen 190 kişi hakkında yakalama emirlerinin infazı için çalışmaların sürdüğü, 539 kişinin adli kontrol tedbiriyle serbest bırakıldığı belirtiliyor...Metnin son kısmında, büyük temizlik operasyonunun hukuksal zemini mükemmel biçimde anlatılıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türkiye’yi ve Erdoğan’ı hedef alan taarruzlar 21 Kasım 2017 | 9.067 Okunma ABD karşısında TSK ve MİT 20 Kasım 2017 | 1.448 Okunma Türkiye bambaşka bir döneme giriyor 19 Kasım 2017 | 3.065 Okunma Atatürk’ün ölümüne ağlayamayanlar 15 Kasım 2017 | 669 Okunma Atatürkçülük stratejisi mi var? 14 Kasım 2017 | 734 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar