Tekrar seçim ve Türkiye'nin geleceği

AK Parti 1 Kasım 2015'te yapılacak tekrar seçimden tek başına hükümet olarak çıkmalıdır ve akıllı olunursa bunun olma olasılığı kuvvetlidir. AK Parti yüzde 44-45 sınırını...

AK Parti 1 Kasım 2015'te yapılacak tekrar seçimden tek başına hükümet olarak çıkmalıdır ve akıllı olunursa bunun olma olasılığı kuvvetlidir. AK Parti yüzde 44-45 sınırını gördüğü an tek başına hükümet olur. Türkiye'nin yararına olan yeniden istikrarlı bir 4 yıllık AK Parti hükümetidir. 7 Haziran sonrası yaşadığımız kaos ve kargaşa ortamı hepimizin gözleri önündedir. AK Parti'nin de yeni döneme hatalarından ve yanlışlarından ders alarak kendi ontolojisine uygun özgüvenli bir ruhla hazırlanması zorunludur. 

***


Fakat her halükârda bu parlamenter sistem bir gün tıkanacak ve belki de un ufak olacak bu ülke. Bu ihtimalden de korktuğumu itiraf etmek zorundayım. O sebeple kimilerinin Tayyip Erdoğan obsesyonuna inat ısrarla ve ısrarla Başkanlık Sistemi'ni savunuyorum. Bu Erdoğan meselesi değil Türkiye meselesidir.
Türkiye'nin geleceği meselesidir. Demokrasinin yegâne yolunun parlamentarizm olduğu büyük bir yalandır.
Herkesin de bildiği gibi tarihin ilk modern demokrasisi ABD'dir ve bu ülkenin siyasi sistemi de anayasasının kabul edildiği ilk günden beri başkanlık sistemidir. Yani başkanlık sistemi demokrasi tarihinde bir istisna değildir. Bugün liberal demokrasi diye bildiğimiz kavramın tarihte ilk hayata geçişinin sistemidir. Başka bir deyişle modern liberal demokrasi tarihte ilk defa başkanlık sistemi halinde boy göstermiştir. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türkiye’yi ve Erdoğan’ı hedef alan taarruzlar 21 Kasım 2017 | 9.067 Okunma ABD karşısında TSK ve MİT 20 Kasım 2017 | 1.447 Okunma Türkiye bambaşka bir döneme giriyor 19 Kasım 2017 | 3.064 Okunma Atatürk’ün ölümüne ağlayamayanlar 15 Kasım 2017 | 668 Okunma Atatürkçülük stratejisi mi var? 14 Kasım 2017 | 733 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar