Bu kahpeliğe izin verecek miyiz?

İki gündür adına Babıali denen Türk medya düzeninin Süleyman Demirel'e 1964'ten itibaren yaptıklarını anlatıyorum. Bu tarihi bilmeyenler verdiğim bazı örneklere şok oluyor. Özellikle de Nazmiye Hanım'la...

İki gündür adına Babıali denen Türk medya düzeninin Süleyman Demirel'e 1964'ten itibaren yaptıklarını anlatıyorum. Bu tarihi bilmeyenler verdiğim bazı örneklere şok oluyor. Özellikle de Nazmiye Hanım'la ilgili tiksindirici manşet örneğine. Demirel'i kucağa almak için her türlü şerefsizliği yaptı bu Babıali kaşalotları. Amaçlarına da ulaştılar ve Demirel'i istedikleri gibi oynattıkları bir kuklaya döndürdüler siyasi hayatının son evresinde. Dün de yazdığım gibi Babıali'nin en güçlü imparatoru ve Hürriyet gazetesinin o dönemki patronu Erol Simavi'nin şu sözleri Eski Türkiye'yi mükemmel özetlemektedir: 
Basına Batı âleminde Yasama Yürütme ve Yargı'dan sonra dördüncü kuvvet derler ama Türkiye için bu yanlıştır. Türkiye'de en kudretli kurum ordudur ama basın dördüncü değil birinci kuvvet makamındadır. Çünkü ihtilallere orduyu basın hazırlar.

***


Demirel'in askeri darbeyle indirilmesinin zeminini hazırlama operasyonunun karar- gâhı Erol Simavi'nin ağabeyi Haldun Simavi'nin Günaydın adlı paçavrasıydı. Orduyu ihtilale hazırlama görevi bu sefer Haldun Simavi'nindi. Demirel'in karısı Nazmiye Demirel'in namusu dahil tüm Demirel ailesi 1969-71 arası lime lime edildi. Süleyman Demirel'in karısının âşığı olan kunduracıyı öldürttüğü bile manşet atıldı. Demirel ailesinin hırsızlıklarla Koç ailesi kadar zengin hale geldiğini defalarca manşet yaptı Haldun Simavi.Başbakan Demirel'i itibarsızlaştırmak için hırsız olduğu, katil olduğu yazıldı. Nazmiye Demirel için de aynı şekilde çirkin ifadeler kullanılan iğrenç manşetler atıldı. Bunların hepsi sözde basın özgürlüğü kapsamındaydı. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türkiye’yi ve Erdoğan’ı hedef alan taarruzlar 21 Kasım 2017 | 9.067 Okunma ABD karşısında TSK ve MİT 20 Kasım 2017 | 1.448 Okunma Türkiye bambaşka bir döneme giriyor 19 Kasım 2017 | 3.065 Okunma Atatürk’ün ölümüne ağlayamayanlar 15 Kasım 2017 | 668 Okunma Atatürkçülük stratejisi mi var? 14 Kasım 2017 | 734 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar