Teknoloji savaşının dışında kalmak

Apple 25 lise öğrencisini 4 hafta boyunca laboratuvarında ağırladı. Türkiye ise siyasetçiler tarafından teknoloji savaşının dışında bırakıldı. Geçen haftaki yazımı hatırlarsanız...

Apple 25 lise öğrencisini 4 hafta boyunca laboratuvarında ağırladı. Türkiye ise siyasetçiler tarafından teknoloji savaşının dışında bırakıldı.

Geçen haftaki yazımı hatırlarsanız okullarımızın yeni müfredatının teknolojik gelişmeler yaşayan modern dünyaya ne kadar uzak olduğundan bahsetmiştim. Bu duygumu ve hayal kırıklığımı pekiştiren bir haber okudum internette. Apple, 25 lise öğrencisini tam dört hafta bir laboratuvarında ağırlamış.
Yaz kampı olarak düşünülen etkinlikte gençler su tasarrufu yapan duş başlığı, akıllı saat ve akıllı su şişesi tasarımları üzerinde çalışmışlar. Firmanın üst düzey mühendisleri de eşlik etmiş kendilerine.

Üstelik firmanın tüm teknolojik altyapısı da seferber edilmiş ki gençler dört haftada prototipler üretmeyi başarsınlar diye. O 25 öğrencinin bu bir aylık deneyimden edindiği ufuk, vizyon ve geleceğe dair özgüveni hayal bile edemiyorum. Bu haberleri kıskanmaktan hiç ama hiç hoşlanmıyorum.
Dünyanın dijital bir kafesle sarılacağı son yirmi yıldır belliydi. Ve bu ülke sürekli sahip olduğu değerleri, rejimi, doğruları yargılayıp kavga etmeye ittirilirken teknoloji savaşının dışında bırakıldı siyasetçiler tarafından.
Şimdi ise dünyanın en büyük marka ve değerlerini yaratan insanların yeni nesillerine verdiği değer haberlerine bakıp bakıp iç çekeceğiz belli ki. N’apalım, kaderimiz böyle demek!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Nintendo kartondan oyuncaklarla geliyor 05 Şubat 2018 | 137 Okunma Otomobilde abonelik dönemi başlıyor! 29 Ocak 2018 | 357 Okunma Bu robota sarılınca hemen uyuyacaksınız 08 Ocak 2018 | 130 Okunma Teknoloji nereye gider? 31 Aralık 2017 | 73 Okunma Mars yörüngesine Tesla fırlatıyor! 25 Aralık 2017 | 180 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar