Mars yörüngesine Tesla fırlatıyor!

Zaten çok belliydi ama son hareketiyle Elon Musk gerçek bir pazarlama dahisi olduğunu tüm gezegene göstermiş oldu. Geçtiğimiz hafta sonu Musk’ın Twitter’de paylaştığı fotoğraflar belki de bugüne kadar...

Zaten çok belliydi ama son hareketiyle Elon Musk gerçek bir pazarlama dahisi olduğunu tüm gezegene göstermiş oldu. Geçtiğimiz hafta sonu Musk’ın Twitter’de paylaştığı fotoğraflar belki de bugüne kadar yapılmış en iyi pazarlama örneklerinden biri oldu. Hatta belki okullarda pazarlama öğrencilerine gösterilecek kadar müthiş bir örnek.
Musk’ın koyduğu fotoğraflarda ilk göze çarpan tabi ki kıpkırmızı yeni Tesla Roadster. Ve sanki otomobilin reklamı için yaratılmış bir uzay ortamı. Ama Elon Musk’ın yazdıklarını okuyunca, otomobilin gerçek bir rokete yerleştirilmiş olduğunu ve bu roketin de otomobili sonsuza dek dönsün diye Mars yörüngesine taşıyacağını anlıyoruz. Vay be!
Öyle bir pazarlama yöntemi ki kapsülü yörüngede tutmak için rota düzeltmesi yapacak olan yakıt vs. gibi detaylar aklımıza bile gelmiyor. Bu pırıl pırıl kırmızı otomobilin kırmızı gezegene yolculuğunun hikayesi geliyor gözlerimizin önüne. Ve acaba uzaylılar bir gün bu kapsülü açarsa içindeki hakkında ne düşünürler ya da bir gün bir bilim kurgu filminde Mars’ta mahsur kalan astronotlar o kapsülü ve Tesla’nın elektrik motorunu dünyaya dönmek için kullanır mı?
Tabii bu fanteziler bir tarafa, bu pazarlama harekatında Space X’in yeni dev roketi Falcon Heavy ve tabi ki Roadster otomobili tanıtılıyor.
Falcon Heavy, bir Boeing 737 uçağı tüm ekibi, yolcular ve yüküyle uzaya çıkarabilecek güçte. Ocak ayında fırlatılması planlanan rokette bulunan otomobil, pili bitene kadar David Bowie’nin “Space Oddity” şarkısını çalacak.

Google’dan ilginç yapay zeka modeli Sosyal medyada fotoğraf paylaşaçağınız zaman sıkıntı yaşayanlardan mısınız siz de? Birbirine çok benzeyen fotograflardan hangisinin daha çok beğeni alacağını ya da fotoğrafı nasıl rötuşlarsanız daha beğenileceği konusunda tıkandığınız oluyordur muhtemelen...
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Nintendo kartondan oyuncaklarla geliyor 05 Şubat 2018 | 137 Okunma Otomobilde abonelik dönemi başlıyor! 29 Ocak 2018 | 357 Okunma Bu robota sarılınca hemen uyuyacaksınız 08 Ocak 2018 | 130 Okunma Teknoloji nereye gider? 31 Aralık 2017 | 73 Okunma Mars yörüngesine Tesla fırlatıyor! 25 Aralık 2017 | 180 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar