Cuppertino’dan üç elma düşecek

12 Eylül, Apple hayranları için artık resmi olarak çok önemli bir gün. O gün, Apple uzun zamandır beklenen yeni nesil akıllı telefonlarını tanıtacak. Tabii ki her lansmanda olduğu gibi büyük...

12 Eylül, Apple hayranları için artık resmi olarak çok önemli bir gün. O gün, Apple uzun zamandır beklenen yeni nesil akıllı telefonlarını tanıtacak. Tabii ki her lansmanda olduğu gibi büyük sızıntılar yaşanıyor. Neredeyse aylardır teknoloji sitesi editörleri ellerinde yeni iPhone 8’in örneği olduğunu söyledikleri maketlerle geziyor.
Samsung’un Galaxy Note 8 tanıtımının ardından akıllı telefon dünyası gözünü kulağını Apple’ın yeni binasının bulunduğu San Francisco Cupertino’ya çevirmiş durumda.
Sızıntılar, o gün üç akıllı cihazın tanıtılacağına işaret ediyor. Her zamanki gibi 7’nin “buçuk” versiyonu olan S serisi ve sürpriz şekilde de iPhone 8.
Ancak cihazın teknik özellikleri bir yana, adı ile ilgili de spekülasyonlar var. Kimi kaynaklar adı iPhone 8 olacak derken, kimileri “iPhone Edition” adı ile çağırılacağını söylüyor. Ama teknik özelliklerini adından daha çok merak ediyorum açıkçası.

İşte yeni iPhone’un muhtemel teknik özellikleri:

– Nihayet OLED ekrana geçiyor (inşallah:) Apple bu cihazla. Ekran boyu 5.8 inç. Küçük ekran sevenler ne yazık ki bu kez aradığnı bulamayacak:( Ama bu konuda tam tersi kehanetler de söz konusu. Yani özel versiyonun 4.7 inç ekranlı olacağı ve büyük versiyonun olmayacağı. Neyse ki bazı şeyler sürpriz olarak kalacak lansmana kadar.
– Daha hızlı A11 işlemci ki zaten artık her lansmanda daha hızlı işlemci geldiğini bilmeyenimiz yok.
– İlk kez telefonun arka yüzü de cam kaplı olacak tıpkı Samsung’lar gibi. Bu çok şık ama tüketici açısından düşmeler yaşandığında yeni mağduriyetler oluşturan bir faktör. Kendi adıma çok sevdiğimi söyleyemem.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Nintendo kartondan oyuncaklarla geliyor 05 Şubat 2018 | 137 Okunma Otomobilde abonelik dönemi başlıyor! 29 Ocak 2018 | 357 Okunma Bu robota sarılınca hemen uyuyacaksınız 08 Ocak 2018 | 133 Okunma Teknoloji nereye gider? 31 Aralık 2017 | 73 Okunma Mars yörüngesine Tesla fırlatıyor! 25 Aralık 2017 | 180 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar