Bu ülkenin cihat değil, kod yazma eğitimine ihtiyacı var!

Bizim petrolümüz yok, genç bir iş gücü toplumuyuz. Bu yüzden acil olarak doğru eğitime ihtiyacımız var Aslında çok hoşuma gitmiyor ama paradan bahsederek başlayacağım. Çünkü nedense...

Bizim petrolümüz yok, genç bir iş gücü toplumuyuz. Bu yüzden acil olarak doğru eğitime ihtiyacımız var
Aslında çok hoşuma gitmiyor ama paradan bahsederek başlayacağım. Çünkü nedense ülkemizin geleceği konuşulurken özellikle iktidar cenahı ekonomiden bahsetmeyi pek seviyor.
Dünya, annelerimizin umduğundan daha hızlı değişiyor.
80’li yıllarda dünyanın en zengin adamı Adnan Kaşıkçı’nın toplam serveti 4 milyar dolar civarındaydı. Kendisi kirli bir silah satıcısıydı ama bir magazin figürü olarak kendini sevdirmeyi başarmıştı.

DEĞİŞEN DÜNYANIN TEMSİLCİSİ

Şimdilerde artık oyun çok değişti. Son birkaç yıldır dünyanın en zenginleri listesinin başında iki isim var. Jeff Bezos ve Bill Gates. Geçen hafta önce Bezos dünyanın en zengin adamı olarak açıklandı. 90 milyar dolar kişisel serveti olduğu düşünülüyor. Ancak borsanın azizliğine uğradı ve tahtı bir kaç saat sonra Bill Gates’e devretti. Bu iki insan hem servetlerinin rakamı hem de bu serveti yapma şekilleriyle değişen dünyayı temsil ediyorlar. Microsoft’un sahibi Bill Gates’in hikayesini biliyorsunuz. Jeff Bezos da internetten kitap satma vizyonu yıllar önce çok yüksek maaşlı işini bırakıp bugünkü imparatorluğuna ilk adımı atmasına neden olmuş. Bu iki insan da teknolojinin dünyayı nasıl değiştirdiğinin parlak birer simgesi. Bill Gates yazılım devi, Bezos ise internetin en büyük e-ticaret sitelerinden Amazon’un vizyoneri.
Beğenin ya da beğenmeyin sistem artık kirli silah kaçakçılarının dünyanın en zengini olmasına izin vermiyor. Ya da kafayı cihada, intikama, insan öldürmeye takmış milletlerin çocuklarına vermiyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Nintendo kartondan oyuncaklarla geliyor 05 Şubat 2018 | 137 Okunma Otomobilde abonelik dönemi başlıyor! 29 Ocak 2018 | 357 Okunma Bu robota sarılınca hemen uyuyacaksınız 08 Ocak 2018 | 130 Okunma Teknoloji nereye gider? 31 Aralık 2017 | 73 Okunma Mars yörüngesine Tesla fırlatıyor! 25 Aralık 2017 | 180 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar