Artık resmi: Apple otomobil geliyor!

Bu köşeyi takip eden (Evet en çok onları seviyorum:) okurlarım bilir haftalar önce bu konuda yazmıştım. Apple'ın otonom otomobil pazarına girme arzusunun kesinleşmek üzere olduğunu. Çünkü firmanın...

Bu köşeyi takip eden (Evet en çok onları seviyorum:) okurlarım bilir haftalar önce bu konuda yazmıştım. Apple'ın otonom otomobil pazarına girme arzusunun kesinleşmek üzere olduğunu. Çünkü firmanın California eyaletinden insansız otomobil test etme izni aldığı ortaya çıkmıştı.
Ve geçtiğimiz hafta bu duyum, şirketin en yetkili kişisi Tim Cook tarafından doğrulandı. Bloomberg kanalına açıklama yapan Cook: “Şirket, otonom sistemlere konsantre oluyor ama ürün açısından ne yapacağımızı söyleyemem. Bu çok önemli bir teknoloji ve bizim açımızdan da çok önemli” dedi.
“Şimdi Mercedes, Audi, BMW düşünsün” dememiş tabi. Bunu ben ekliyorum. Bu sadece teknoloji değil, dünya ekonomisi için çok ilginç ve önemli bir haber.

DENGELER KÖKÜNDEN SARSILACAK

Apple gibi nakit içinde yüzen, insan kaynağı sıkıntısı yaşamayan, inovasyon denilince akıl almaz bütçeleri gözünü kırpmadan harcayan ve karşılığını da alan bir şirketin otomotive girmesi dengeleri kökünden sarsacaktır diye düşünüyorum.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Nintendo kartondan oyuncaklarla geliyor 05 Şubat 2018 | 137 Okunma Otomobilde abonelik dönemi başlıyor! 29 Ocak 2018 | 357 Okunma Bu robota sarılınca hemen uyuyacaksınız 08 Ocak 2018 | 130 Okunma Teknoloji nereye gider? 31 Aralık 2017 | 73 Okunma Mars yörüngesine Tesla fırlatıyor! 25 Aralık 2017 | 180 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar