VAKİT, YARDIM VAKTİDİR!

Dün, Resmî Gazete’de bir "Cumhurbaşkanı Kararı" neşredildi. Akdeniz ve Ege Bölgesi’nde çıkan yangınlarla Karadeniz Bölgesi’nde yaşanan sellerde meydana gelen maddî ve mânevî zarar-ziyan ve...

Dün, Resmî Gazete’de bir "Cumhurbaşkanı Kararı" neşredildi. Akdeniz ve Ege Bölgesi’nde çıkan yangınlarla Karadeniz Bölgesi’nde yaşanan sellerde meydana gelen maddî ve mânevî zarar-ziyan ve mağduriyetleri telâfi etmek ve bundan sonra da doğabilecek benzer âfetlerde kullanılmak üzere bir "insanî yardım seferberliği" başlatıldı. Kampanyayı icra etme salâhiyet ve mükellefiyeti de AFAD-Âfet ve Âcil Durum Yönetim Başkanlığı’na tevdi edildi.
Buna göre; Valiliklerle Belediyeler, toplamış oldukları yardımları, AFAD’ın duyuracağı banka hesaplarına devredeceklerdir. Karar bu kadar açık değilse de böyle anlaşılıyor. Şahıs ve şirketlerle kurumlar da bu hesaplara yardım parası yatırabileceklerdir. Diğer taraftan sel bölgesi olan Batı Karadeniz’de yapılacak aynî destekler yine AFAD üzerinden icra edilecektir.
Kararda "yardım kampanyası" deniyorsa da kültürel dokumuza daha uygun olduğu ve içinde bir teşvik edici taraf da bulunduğundan biz, "Yardım Seferberliği" sözünü tercih ettik. "Âfet bölgesi" gerçeğine de uygundur.
Böyle...
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
OYUN VE HAKKAT 16 Nisan 2024 | 44 Okunma GAZZE, KAN ALARKEN BAYRAM! 09 Nisan 2024 | 53 Okunma DERS!.. 06 Nisan 2024 | 171 Okunma SA CENAHIN FLAH OLMAZ AAILIK KOMPLEKS!.. 04 Nisan 2024 | 370 Okunma SEMN GALB, HAYAT PAHALILII! 02 Nisan 2024 | 209 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar