Üniversiteli işçilerin mektubu

“Gündem” dediğimiz meşguliyet mevzuları farklı farklı. Ülke gündemi var, dünya gündemi var, yazarın kendi gündemi var vs. Bir de şüphesiz ki okuyucuların, vatandaşların gündemi var....

“Gündem” dediğimiz meşguliyet mevzuları farklı farklı. Ülke gündemi var, dünya gündemi var, yazarın kendi gündemi var vs. Bir de şüphesiz ki okuyucuların, vatandaşların gündemi var. “Üniversiteli İşçi” statüsündeki okuyucularımız memurluğa geçmek istiyorlar. Bu da onların, yana-yakıla anlatmaya çalıştıkları gündemleri.
Bundan dolayı çok dertliler. On yıl önce yine bu sütunda dertlerine aracılık yapmışız ama hiçbir gelişme olmamış. Bu defa tekrar bize yazdılar. Türkiye gündemi, apayrı yerde olduğu için mektuplarını gazetenin ilgili sütunlarına göndermelerini rica ettik. Fakat onlar, seslerinin ısrarla buradan duyurulmasını istediler. Çok sayıda mektup aldık. Sütunumuzda okuyucu mektubu yayınlama âdetimiz yoktur. Kırk küsur yıllık meslek hayatımızda yayınladığımız okuyucu mektubu belki dördü bulur. Bu defa yine bir istisna uygulayarak bu vatandaşlarımızla ilgili bakanlıklar, hükûmet, devlet arasında mevzubahis dertlilerin meramlarını anlatmalarına tercüman olmak istedik.
Gelen mektupların birkaçının birleştirilmiş şekli aşağıdadır. Biz, dile getirilen talepleri hem samimi ve hem de haklı bulduk. Kaale alınmasını bekleriz:
.....
-Üniversite mezunu olmamıza rağmen kurumlar arası geçiş hakkımız yok, tayin hakkımız yok, imza yetkimiz yok, derece yükseltme hakkımız hiç yok.
Üniversite mezunu işçiler, tahsil yapmış oldukları alanlarda kişisel gelişimlerini tamamlamış, becerili ve öz güvene sahip, gelişime açık, eğitimli, kültürlü, enerjisini, bilgisini ve birikimini hizmete sunmak adına hazırdırlar. Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan üniversite mezunu işçiler sorumluluk ve yetki verildiğinde işini başarı ile yerine getirip görev almış olduğu kamu kurumunun hizmet performansını daha fazla artırmak istemektedirler. Nitelikli iş gücünün ve inovasyonun çok değerli olduğu çağımızda devlet aklı işinin ehli, yetenekli personelinden daha fazla istifade etmelidir.
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
KONUMAK 30 Nisan 2024 | 101 Okunma SABIR TAŞI ÇATLADI!.. 27 Nisan 2024 | 91 Okunma DEERLER YERNE OTURTMAK!.. 25 Nisan 2024 | 94 Okunma SOHBET 20 Nisan 2024 | 88 Okunma 5816 SAYILI KANUN 18 Nisan 2024 | 335 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar