Korkak ve zalim

Barış Pınarı Harekâtı’na sosyal medyada destek veren paylaşımlar yapınca St Pauli adlı Hollanda kulübü Enver Cenk Şahin adlı futbolcunun mukavelesini feshetti.

Avusturya’da futbol oynayan bir Türk gencinin başına gelense kindar ve hastalıklı bir ruh hâlini bütün çıplaklığıyla ortaya koymakta. Viyana kuşatmasını unutmayan Avusturyalılar, Doğan Erdoğan’ın evin zilinde yazılı olan soyadını oradan kazımışlar.
Bu hafta ise Türk Millî Takımı Fransa’da Fransız Millî Takımı’yla Avrupa Şampiyonası için karşılaştılar. İlk golü Fransızlar attı. Bir süre sonra takımımız, bu gole karşılık vererek beraberliği elde etti. Futbolcularımız, o heyecanla 30 bin seyircimizin bulunduğu tribünlerin önüne giderek “asker selamı” verdiler. Bununla cephedeki Mehmetçiğe “yalnız değilsin, arkanda millet var!” demiş oluyorlardı. Bu hareket, Avrupa’yı çileden çıkardı. UEFA, işgüzarlık yaparak TFF’den savunma istedi. Alman Bild gazetesi, büyük bir insafsızlıkla hareketi, “Nazi Selamı”na benzetti.
Hâlbuki Fransız futbolcu Griezmann da dünya şampiyonluğu sonrası şeref tribünün önüne koşarak Cumhurbaşkanı Macron’a “asker selamı” vermişti.
Tarafsız olması, millet ve memleket tefrik etmemesi gereken Avrupa Futbol Federasyonu, adı geçen bu Fransız futbolcu için hiçbir müeyyide uygulamamıştı.
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
5816 SAYILI KANUN 18 Nisan 2024 | 311 Okunma OYUN VE HAKKAT 16 Nisan 2024 | 45 Okunma GAZZE, KAN ALARKEN BAYRAM! 09 Nisan 2024 | 53 Okunma DERS!.. 06 Nisan 2024 | 171 Okunma SA CENAHIN FLAH OLMAZ AAILIK KOMPLEKS!.. 04 Nisan 2024 | 370 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar