KKTC dönemi kapandı!

18 Ekim’de KKTC’de yapılan Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimini Mustafa Akıncı karşısında Ersin Tatar’ın kazanması tarihî bir hâdisedir.

18 Ekim’de KKTC’de yapılan Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimini Mustafa Akıncı karşısında Ersin Tatar’ın kazanması tarihî bir hâdisedir. Bunu tarihî değere taşıyan, kazanan ismin kim olmasından dolayı değildir. Ne demek istediğimizi zıddı yani mefhumu muhalifi ile şöylece izah edebiliriz:

Yarışan iki adaydan biri Başbakan, diğeri Cumhurbaşkanıydı. Seçimi kaybeden CB Akıncı, Türkiye’ye soğuk ve mesafeliydi. Ankara’nın KKTC’nin içişlerine karıştığı gibi bir fikre sahip olduğundan başka merhum Hatay Reis-i cumhuru Tayfur Sökmen’e dil altından töhmet göndermesi yaparak kendisinin "ikinci bir Tayfur Sökmen olmayacağı"nı yani KKTC’ye ihanet etmeyeceğini iddia ediyor fakat aynı kişi beri tarafta ise Rum kesimiyle federasyon için anlaşmaya varmak maksadıyla 1974’te zapt ettiğimiz bazı toprakları Rumlara iade etmemiz gerektiğini ileri sürüyordu. Azerbaycan, işgal altındaki yüzde 20 vatan toprağını kurtarmak için Ermenistan’la savaşırken Mustafa Akıncı akla ziyan bir düşünceyle yüzde 20 KKTC mülkünü Rumlara vermeyi çözüm şekli olarak teklif ediyordu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
DEERLER YERNE OTURTMAK!.. 25 Nisan 2024 | 89 Okunma SOHBET 20 Nisan 2024 | 88 Okunma 5816 SAYILI KANUN 18 Nisan 2024 | 335 Okunma OYUN VE HAKKAT 16 Nisan 2024 | 45 Okunma GAZZE, KAN ALARKEN BAYRAM! 09 Nisan 2024 | 55 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar