Kırmızı renkli manşet

Sn. Kılıçdaroğlu'nun baş çekiciliğinde bir kısım Halk Partililerle HDP, PKK ve FETÖ çevrelerinin ortaklaşa yaptıkları yürüyüş ve sonrasındaki mitinge dair Cumhuriyet gazetesinin...

Sn. Kılıçdaroğlu'nun baş çekiciliğinde bir kısım Halk Partililerle HDP, PKK ve FETÖ çevrelerinin ortaklaşa yaptıkları yürüyüş ve sonrasındaki mitinge dair Cumhuriyet gazetesinin attığı manşet, dikkatlerden kaçmaz.
Bu bir muhalif gazetenin hatta amansız eleştirisi değildir. Çok ağır bile olsa tenkit, eleştiri, medyanın fikir hürriyeti çerçevesinde hakkıdır. Hâlbuki o manşet, Tek Parti Zihniyeti kindarlığının bugünkü demokrat muhafazakâr insanlara bakışına dair en net belgedir. Aynı gazetenin erken cumhuriyet döneminden günümüze kadar İslâmiyet’e, Müslümanlara, dindar kitleye dair izlediği katı tutum ve affetmez tavrına dair sicili malûmdur. Arşivinin tarandığında mâzisi, dediklerimizi doğrular. Nitekim MİT tırlarının durdurulmasına dair haberi de yerli ve millî olanla kavganın adıydı. Böyle olduğu için casusluk davasına konu oldu.
Sözünü ettiğimiz manşet şuydu:
-Bu daha ilk adım!
"ilk adım" kelimeleri de kırmızı yazılmıştı.
Bu bir şifredir.
Tarihten haberdar olanlar "bu daha ilk adım!" ihtarının neyi imâ ettiğini çok iyi bilirler. Mustafa Kemal'in Samsun'da karaya çıkmasına "ilk adım" dendi. İşte o günlerle bugün arasında köprü kurulmaktadır. Tek Parti Zihniyeti, İstiklal Harbi yıllarında olduğu gibi vatanın işgal altında bulunduğunu ve bu "işgali" temizlemek için gerçekleşen yürüyüş ve akabinde yapılan mitingin ilk adım olduğunu haber vermektedir.
"İşgalci" diye imâ edilen AK Parti iktidarı ve onu iktidar yapan seçmenle destek olan herkestir. On milyonlara karşı düşmanca hisler körüklenmektedir. Bakış, 28 Şubat generallerinden birinin "nüfusumuz 20 milyon zaten fazla" faşizan lakırdısıyla aynı kaynaklıdır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
SABIR TAI ATLADI!.. 27 Nisan 2024 | 13 Okunma DEERLER YERNE OTURTMAK!.. 25 Nisan 2024 | 94 Okunma SOHBET 20 Nisan 2024 | 88 Okunma 5816 SAYILI KANUN 18 Nisan 2024 | 335 Okunma OYUN VE HAKKAT 16 Nisan 2024 | 45 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar