KIRAN KIRANA MÜCADELE

Fırat’ın doğusunda yapılması beklenen muhtemel harekât sebebiyle dikkatler, zaten bölgedeydi. O harekât üzerine ve Amerikalıların tutarsızlıklarına dair yazılıp-konuşulurken dün sabahtan itibaren yeni...

Fırat’ın doğusunda yapılması beklenen muhtemel harekât sebebiyle dikkatler, zaten bölgedeydi. O harekât üzerine ve Amerikalıların tutarsızlıklarına dair yazılıp-konuşulurken dün sabahtan itibaren yeni haberler gelmeye başladı:
 
Önce içişleri Bakanlığının Diyarbakır, Mardin ve Van belediye başkanlarını görevden alarak yerlerine vekâleten il valilerini tayin ettiği haberini işittik. HDP’li 3 başkan hakkındaki suçlama hemen hemen aynıydı. Terör örgütüyle ilişki halinde olmak, terörist cenazelerine iştirak etmek, buralarda terör marşı söylemek, teröre bulaşmış kişileri belediyede istihdam etmek ve belediyede çalışan şehid yakınlarını ya itibarsızlaştırmak veya işlerine son vermek... Ayrıca haklarında çok sayıda idari, emniyet ve adli soruşturmayla yargılama olması da ifade edilmekteydi. Diyarbakır’da ilave bir isnad daha vardı. Buradaki belediye, şehri fethederek İslamlaştıran sahabeden Iyaz bin Ganem adlı kahraman komutanın adını, yazılı olduğu caddeden indirerek yerine teröristlere yardım etmiş olan birinin adını vermişti.
 
Bunlar, olanca hararetiyle gündemdeyken hemen üstüne bir haber daha düştü. Van ve Şırnak arasındaki geniş sahada bir ameliye/ operasyon başlamıştı. Bu cerrahi müdahaleye tam 129 tim iştirak ediyordu. Jandarmadan özel harekâta kadar çok sayıda unsurdan müteşekkil bu temizlik çalışmasına “Kıran Operasyonu” adı verilmişti.
 
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
DEERLER YERNE OTURTMAK!.. 25 Nisan 2024 | 94 Okunma SOHBET 20 Nisan 2024 | 88 Okunma 5816 SAYILI KANUN 18 Nisan 2024 | 335 Okunma OYUN VE HAKKAT 16 Nisan 2024 | 45 Okunma GAZZE, KAN ALARKEN BAYRAM! 09 Nisan 2024 | 55 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar