ÇAR MI, YOLDAŞ MI?

Bu Putin, o Putin midir?Hani soğukkanlı, aklı başında ve itidalle hareket eden bir Rusya devlet reisi vardı. Ne oldu, hakkında "sayın" diye konuşup yazdığımız o devlet adamı nereye gitti? Evet, dün de hataları...

Bu Putin, o Putin midir?

Hani soğukkanlı, aklı başında ve itidalle hareket eden bir Rusya devlet reisi vardı. Ne oldu, hakkında "sayın" diye konuşup yazdığımız o devlet adamı nereye gitti? Evet, dün de hataları vardı. Kırım işgali gibi bazı icraatları rahatsızlık veriyordu ama neticede bir başka devletin başkanıydı. Buna rağmen umumi değerlendirmede kanaat, bahsettiğimiz üzere seyrediyordu.

Çürük gerekçelerle Ukrayna’ya saldıran Vladimir Putin, hırsı, kini ve öfkesiyle şaşırtmaya devam ediyor. Öyle anlaşılıyor ki Putin, gerçek niyetini saklamış.

O hâlde hakikat şu ki bugün yakıp-yıkan, vurup-öldüren Rus, asırlarca "Moskof Mezalimi" yapmış Rus’tan başkası değildir. Ecdadımız, bu öfke ve zulümden çok çekti. Türkiye’nin Rusya ile olan savaşlar toplamı, 25 yıl yani çeyrek asırdır. Harp etmediğimiz devir, neredeyse yoktur. 1293 yani 1877-78 Türk-Rus Harbi yahut felâketi olmasa, devlet hayatımızdaki en büyük kayıplara uğramazdık, Osmanlı İmparatorluğu yıkılmazdı.

Putin’in Çarlık ve SSCB...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
DEERLER YERNE OTURTMAK!.. 25 Nisan 2024 | 18 Okunma SOHBET 20 Nisan 2024 | 88 Okunma 5816 SAYILI KANUN 18 Nisan 2024 | 335 Okunma OYUN VE HAKKAT 16 Nisan 2024 | 45 Okunma GAZZE, KAN ALARKEN BAYRAM! 09 Nisan 2024 | 55 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar