Karabağ'daki işgal artık son bulmalıdır!

Ermenistan dün sabaha karşı işgal altındaki Karabağ bölgesinde sivillerin bulunduğu alanlarda saldırılar düzenledi. Ardından tüm cephe hattında Azerbaycan'ın karşı operasyonları başladı.

Ermenistan dün sabaha karşı işgal altındaki Karabağ bölgesinde sivillerin bulunduğu alanlarda saldırılar düzenledi. Ardından tüm cephe hattında Azerbaycan’ın karşı operasyonları başladı. Sıkıyönetim ve bazı illerle savaş hali ilan edildi. Aslında bu durum çok da sürpriz olmadı. Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev bir süredir Ermenistan’ın yeni bir saldırı hazırlığında olduğunu vurguluyordu. BM’deki konuşmasında kimi ülkelerin Ermenistan’a silah vererek barış ve istikrarı baltaladığını söyledi. Cephe savaşına adım adım yaklaşılıyordu.

Dün yeniden gündeme oturan Karabağ sorunu Dağlık Karabağ ile onun çevresindeki 7 rayona (idari bölge) ilişkin bir sorundur. Yaklaşık 4.400 kilometrekare büyüklüğündeki Dağlık Karabağ dışındaki birimlerde sivil yerleşim çok sınırlıdır. Geçtiğimiz Mart ayında Dağlık Karabağ’da sözde cumhurbaşkanlığı seçimleri yapılmış ve yemin töreni sırasında parlamento merkezinin tarihi Şuşa şehrine taşınması konuşulmuştu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Dün Kırım'da tahrip edilen sadece köprü değildi! 09 Ekim 2022 | 962 Okunma Kafkasya'nın Hiroşima'sı ve Avrupa Siyasi Topluluğu zirvesi... 07 Ekim 2022 | 274 Okunma NATO ve Şanghay arasında bir seçim yapmak! 04 Ekim 2022 | 360 Okunma Yaklaşan seçimin sonucu ne olursa olsun bu bir devlet projesi olmalıdır! 02 Ekim 2022 | 521 Okunma Türkiye'de denetim sorunu ve yaklaşan seçimler… 29 Eylül 2022 | 253 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar