Cesur yürekler!

İstanbul belediye seçimlerine çok az kaldı. Gelecek başkan bu büyük şehirde yaşayan engelli vatandaşlarımız ve onların ailelerini de düşünür inşallah.

Her türlü ihtiyacını yardımsız giderebilen bizler bile bu koca şehirde ne zorluklar çekiyoruz.
Durup bir de hayata onların gözüyle bakmak lazım ama o da öyle kolay değil, bunu ancak yaşayanlar bilir.
Hele engelli çocuklarımız.
Konu çocuklara gelince durum biraz daha hassasiyet kazanıyor insanın gözünde.
‘‘Her şeyi de devletten beklemek lazım! Biz de bireyler olarak bir araya gelip bir şeyler yapabiliriz’’ diyen cesur yürekli insanlar da var aramızda.
Genç bir emekli olan Filiz Tomar, arkadaşı Gülten İlter ile birlikte İstanbul Engelli Aileleri ile Dayanışma Derneği’ni kurmuşlar.
Gülten Hanım geri dönüşümden el işleri yaptırıp engellilere ve engelli ailelerimizin fertlerine el işleri öğreterek istihdam yaratmak, Filiz Hanım da engellilerimizin hayatlarını sürdürebilmelerine destek olmak amacıyla yola çıkmışlar.
Derneğin amacı T.C. vatandaşı olan tüm engellilerin, eğitim ve sağlık ihtiyaçlarına katkıda bulunarak sosyal dayanışma sağlamak. Üyelikleri onaylanmış olan ihtiyaç sahibi engellilerimizin ihtiyaç talepleri belirlenerek tedavi, tekerlekli sandalye, eğitim bursu gibi birçok konuda onlara yardım etmeye çalışılıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Adalet sosyal medyada mı? 06 Temmuz 2021 | 138 Okunma Kırmızı Ülke 05 Mayıs 2021 | 203 Okunma Selfie mi, özçekim mi? 12 Nisan 2021 | 318 Okunma 'Namus' değil, 'Cinayet!' 08 Mart 2021 | 425 Okunma Ne renk yalan seversiniz? 02 Mart 2021 | 343 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar