Yeni kabineyle yeniden

Sabahın saat 02.00'sinde Başbakan Binali Yıldırım'ın Beştepe'yi ziyaret etmesinin de gösterdiği üzere, yeni hükümetin hemen çalışmaya başlaması için bir an önce kurulması...

Sabahın saat 02.00'sinde Başbakan Binali Yıldırım'ın Beştepe'yi ziyaret etmesinin de gösterdiği üzere, yeni hükümetin hemen çalışmaya başlaması için bir an önce kurulması öngörülüyordu. Nitekim sabah saatlerinde Cumhurbaşkanı'nın onayladığı listeyi, Başbakan öğlen olmadan açıkladı.
Önce yerini koruyanlar: Yeni kabinede Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Maliye Bakanı Naci Ağbal, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi, İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Orman Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu olmak üzere toplam 9 bakan için devam kararı alınmış.
Ahmet Davutoğlu döneminde Başbakan Yardımcıları olan Mehmet Şimşek, Numan Kurtulmuş, Yalçın Akdoğan, Tuğrul Türkeş ve Lütfi Elvan arasında ise, Şimşek, Kurtulmuş, ve Türkeş'in de görevlerine devam etmeleri uygun görülmüş; Lütfi Elvan ise, Kalkınma Bakanı olurken, ondan ve Yalçın Akdoğan'dan boşalan Başbakan Yardımcılığı görevlerine Nurettin Canikli ve Veysi Kaynak gelmiş.
Herkesin pekala bildiği gibi, Davutoğlu'nun istifasından bu yana Mehmet Şimşek, Numan Kurtulmuş, Lütfi Elvan ve bazı bakanların sabık Başbakan'a yakın isimler olduğu söyleniyor ve bu isimlerin yeni kabinede yer almayacakları düşünülüyordu. Gizli saklı da değil; sosyal medyada ve TV ekranlarında çok defa telaffuz edildi bu görüşler/isimler.
Ama beklendiği gibi olmadı, bu olmayışın şifrelerini çiçeği burnunda Başbakan Binali Yıldırım'ın yaptığı konuşmadaki “dostlarımızın sayısını arttırıp, düşmanlarımızın sayısını azaltacağız” cümlelerinde bulmak mümkün. Çünkü, icracı ve inovatif bir liste hazırlanmış; ama dışlayıcı olmaktan da sanki özellikle kaçınılmış.
Sonuç itibariyle Davutoğlu'nun Başbakanlık yaptığı 64. Hükümet de AK Parti kadrolarından oluşuyordu; yenisi de öyle. Çok açık bir şekilde kimsenin düşman ilan edilmediği, refleksif hareket etmek yerine tüm isimlerin AK Partili olduğu ve öyle muamele görmesi gerektiği gibi barışçıl bir fikirden yola çıkılmış; kanaatimce muhataplardan da öyle yapmaları beklenmiş…

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
“Keşke bir ömrü daha adasam bu yola” 04 Eylül 2019 | 278 Okunma “Başörtüsünü kitlelere yaymak için Rabbim’e dua ettim” 30 Ağustos 2019 | 2.596 Okunma Emine Bulut cinayetinin gösterdiği 28 Ağustos 2019 | 2.270 Okunma Yanan ormanlarımız 23 Ağustos 2019 | 161 Okunma Gençlerin göçü 16 Ağustos 2019 | 463 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar