Meclis göreve

Yaşananlar demokrasinin, demokrasi için de Meclis’in ne kadar önemli olduğunu gösteriyor. Bir başkanlık rejimi tanıtımı bu. İşlevsiz kalmış bir Meclis, iradesiz bir hükümet ve bunlardan güç alan bir...

Yaşananlar demokrasinin, demokrasi için de Meclis’in ne kadar önemli olduğunu gösteriyor. Bir başkanlık rejimi tanıtımı bu. İşlevsiz kalmış bir Meclis, iradesiz bir hükümet ve bunlardan güç alan bir başkan. Seçmen şayet bu başkanlık tanıtımını sevdiyse 1 Kasım’da fiili başkanın istediği şekilde oy kullanacak. 
Hürriyet gazetesinin basılmasıyla sonuçlanan televizyon söyleşisindeErdoğan’a “ ‘400 vekil temenni ediyorum, istiyorum’ sözünüzü bu çatışmalı ortama geçilmesinde etkili olduğu söyleniyor” dendi ve bu eleştiriler hakkında ne düşündüğü soruldu. 
Cumhurbaşkanı da bir partinin 400 milletvekili alması durumunda yeni bir anayasanın yapılabileceğini söyledi. Amaç? “Yeni Türkiye adımını rahatlıkla atmak”. 
Cumhurbaşkanı “Tabii buna yönelik hedefin yanında şunu da görmek lazım” diyerekkonuyu HDP’nin 80 milletvekiliyle Meclis’e girmesine bağladı. 
6-7-8 Ekim olayları, Suruç ve Diyarbakır patlamalarını da buna dayandırdı: 
“Burada başka yerlere fatura kesmenin anlamı yok. Bunlar hep bir dayanışmanın, bir yardımlaşmanın neticesinde en azından ülkemizde terör belasının estirilmesinden başka bir şey değildi. Bu terörü estirmek suretiyle buradan rant elde ediyorlar. Yaptıkları şey hep bu. Eğer 400 milletvekilini alabilecek veya anayasayı inşa edebilecek sayıyı bir siyasi parti yakalamış olsaydı, durum bugün çok daha farklıolurdu.” 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tutuklu yargı 05 Eylül 2018 | 8.138 Okunma Ete doyan vatandaş balığa yöneliyor 30 Ağustos 2018 | 2.738 Okunma Kimiz biz? 29 Ağustos 2018 | 7.497 Okunma Trump gidiyor mu? 23 Ağustos 2018 | 6.630 Okunma Milli birlik 22 Ağustos 2018 | 195 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar