Cumhurbaşkanı’nın avukatı

Malum, sayın Cumhurbaşkanı bir tekzip bağımlısı. Her gün bir gazetede zorla yayımlattığı tekziplerden biri olmasa belli ki rahat edemiyor. O rahat edemiyor etmesine ama beyefendinin bu işlere memur kıldığı...

Malum, sayın Cumhurbaşkanı bir tekzip bağımlısı. Her gün bir gazetede zorla yayımlattığı tekziplerden biri olmasa belli ki rahat edemiyor. O rahat edemiyor etmesine ama beyefendinin bu işlere memur kıldığı avukatının hali harap. 
Havuzdu, kayyumdu senelerdir medyayı zapturapta almaya çalışıyorlar. Büyük ölçüde de amaçlarına ulaştılar. Fakat her şeye rağmen, Roma’ya direnen Asteriks’in köyü gibi birkaç gazete ve televizyon mevcut. 
Tekzibe bir defa bağımlı olmaya gör. Eskiden yüreğini soğutan, vücudunu dinlendiren doz bir süre sonra yetmez olur. O vakit çökersin avukatın başına ki o bir yerlerden daha fazlasını edinsin. 
Tekzip nedir? Bir haberde ya da yazıda hakikat tahrif edildiyse, bir yanlışlığı düzeltmek için verilmiş bir haktır. Yani tekzip metninde, tekzibe konu olan yazı ya da haberde hakikat nasıl tahrif edildi o açıklanır ve işin doğrusu anlatılır. 
Gelgelelim sürekli artan doz ihtiyacını karşılamak zorunda olan Cumhurbaşkanı avukatı bunun peşinde değil. Her habere, her köşe yazısına daha evvelden hazırladığı metni gönderiyor. Yani o haber ya da yazıda hakikate aykırı ne var, işin aslı nedir onu izah etmiyor. Bunun yerine muhatabına hakaret eden, Türkçesi bozuk bir metni zorla yayımlatıyor. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tutuklu yargı 05 Eylül 2018 | 8.138 Okunma Ete doyan vatandaş balığa yöneliyor 30 Ağustos 2018 | 2.738 Okunma Kimiz biz? 29 Ağustos 2018 | 7.497 Okunma Trump gidiyor mu? 23 Ağustos 2018 | 6.630 Okunma Milli birlik 22 Ağustos 2018 | 195 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar