Televizyonculuk dersi

Bay Çağlar’ın patron olduğu bir televizyonda yöneticilik yapmam ben! “Yorum yok, taraf tutmak yok, yorum yapanı kulağından tutar atarım, baskı olursa kapatır giderim.” Adamı kulağından tutar atarmış! Önce sen kulağını kurtar!

Özgeçmişimi bilenler benim böyle bir ders vermeme itiraz etmezler. Gelelim ders konumuza:

***

Bu yazıyı gazetemiz yazarlarından Zülâl Kalkandelen’in “Gazeteci taraftır” (15.9.2020) başlıklı yazısından aldığım ilhamla yazıyorum: Yazıdan öğrendiğime göre Bay Cavit Çağlar, “Olay” adlı bir televizyon kuracağını ilan etmiş. Bay Çağlar eski bir bakan. Para ve üretim aracı sahibi, yani kapitalist bir şahıs. Bunu bildiğim için kuracağı televizyonun nasıl bir şey olacağını da tahmin ediyorum. Kurucularından (TRT Televizyonu, 31.01.1968) biri olduğum ve karakterini çok iyi bildiğim bir ortam.

***

Bay Çağlar bu, parası var, teknik donanımı çok yüksek bir televizyon kurabilir. Tamam ama Kalkandelen kardeşimizin yazısından aktarmam gereken bir tartışma var: “Gazeteci Fatih Altaylı, iş insanı, eski Bakan Cavit Çağlar’ın yeni kurduğu Olay TV hakkında kendisine söylediklerini yazdı. 

Altaylı’nın yazdığına göre, Çağlar, ‘Yorum yok, taraf tutmak yok, yorum yapanı kulağından tutar atarım, baskı olursa kapatır giderim’ demiş.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Maçı hakem bitirir 26 Nisan 2024 | 48 Okunma R.T. Erdoğan ve din işleri 23 Nisan 2024 | 310 Okunma R.T. Erdoğan Öğrenim Birliği’ne karşı 21 Nisan 2024 | 142 Okunma R.T. Erdoğan ve 27 etnik grup 19 Nisan 2024 | 259 Okunma Sorumluluk 16 Nisan 2024 | 99 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar