Osmanlı torunu Boris Johnson'un işi çok zor

Rakibi Dışişleri Bakanı Jeremy Hunt ise 46.656 oy alabildi. İlk olarak bu oylama sonucunun galibi Boris Johnson’u kutlamamız doğru olur.

İngiltere’nin oldukça zor bir dönemden geçtiği bu günlerde partisinin yeni başkanı olarak şimdi ülkesinin başbakanı oluyor.

İlk önce hemen belirtmek isteriz. Boris Johnson’un parti başkanı olarak seçilmesine sadece onu seçen parti üyeleri ve ona sempati duyan İngiliz seçmenleri sevinmedi. Türkiye’nin ufak bir kenti olan Çankırı’nın Orta İlçesindeki Kalfat Köyü sakinleri de bu seçim zaferini büyük bir coşkuyla kutladılar. Kalfatlılar Boris Johnson’u çok seviyor. 

Haklı olarak soranlar olacaktır: “Londra’nın eski Belediye Başkanı ve İngiltere’nin yeni Başbakanı Boris Johnson’un Kalfat ile ilgisi nedir?” diye. Hatta “Kalfatlıların İngiltere politikası ile ilgisi nereden geliyor?” şeklinde soran da olabilir. Hemen belirtelim. Kalfat köyü toprakları hiçbir zaman bir İngiliz sömürge zulmü altında olmadı. Kalfatlılar, İngiliz egemenliği altına yaşamadılar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
LİBYA TERÖRİSTLERİN ELİNE GEÇMEMELİ 27 Aralık 2019 | 132 Okunma FRANSA'DA "MACRON, DÉMİSSİON!" SESLERİ YÜKSELİYOR 08 Aralık 2019 | 145 Okunma "AB'NİN SAMİMİYETSİZ VE İKİ YÜZLÜ TUTUMU" 23 Kasım 2019 | 73 Okunma KIBRISLI RUMLAR: "EN İYİ TÜRK, ÖLÜ TÜRKTÜR!" 17 Kasım 2019 | 211 Okunma DİYARBAKIR'DA BİR AP MİLLETVEKİLİ: TOMAS ZDECHOVSKY 13 Kasım 2019 | 211 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar