Kaptan Rackete, Salvini ve mültecileri istemeyen Avrupa

Akdeniz’de yaşamlarını tehlikeye atarak Avrupa kıtasına ulaşmak isteyen mülteciler nedeniyle konuya yönelik hassasiyetin artması güzel.

Hatta insanların tekrardan mülteciler için miting yapmaları ve mültecileri savunmaları beni çok mutlu ediyor. 

Akdeniz’de yaşam savaşı veren mültecileri kurtarmak için devriye gezen Almanya bandıralı sivil toplum gemisi “Sea-Watch” Alman kaptanı Carola Rackete benim de “kahramanım”. Her an batmak üzere olan şişme botlarda çaresizlik içinde bekleyen mültecileri kurtaran bu genç kadın gerçekten filmlere konu olacak bir cesaretle işini yapmakta. Libya hücumbotlarının, İtalyan sahil koruma gemilerinin ve Malta sahil korumasının her türlü tehlikeli engelleme çabalarına rağmen kaptan Rackete insanları kurtarıyor ve onları Avrupa’da bir limana teslim etmeden “pes” etmiyor. Son olarak iki hafta önce kurtardığı 40 mülteciyi tüm engelleri aşarak ve tehditlere boyun eğmeyerek İtalya’nın Lampedusa limanına getirdi. Orada göz altına alındı. Geçen hafta salı günü tekrar serbest bırakıldı. Hakkında soruşturmalar devam ediyor. 

Kaptan Rackete sayesinde en başta Almanya kamuoyu ve ardından Avrupa kamuoyu tekrardan mülteciler konusu ile ilgilenmeye başladı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
LİBYA TERÖRİSTLERİN ELİNE GEÇMEMELİ 27 Aralık 2019 | 130 Okunma FRANSA'DA "MACRON, DÉMİSSİON!" SESLERİ YÜKSELİYOR 08 Aralık 2019 | 142 Okunma "AB'NİN SAMİMİYETSİZ VE İKİ YÜZLÜ TUTUMU" 23 Kasım 2019 | 73 Okunma KIBRISLI RUMLAR: "EN İYİ TÜRK, ÖLÜ TÜRKTÜR!" 17 Kasım 2019 | 208 Okunma DİYARBAKIR'DA BİR AP MİLLETVEKİLİ: TOMAS ZDECHOVSKY 13 Kasım 2019 | 210 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar