Avrupa için yeni tehdit: İranlı mülteciler

Türkiye, Suriyeli mülteciler için Trakya’da yani AB sınırının burnunun dibinde mülteci kampları kursaydı ve bu kamplarda yüzbinlerce mülteci yaşamaya başlasaydı neler olurdu?

Bulgaristan ve Yunanistan sınırının hemen yanı başında yüzbinlerce Suriyeli mülteciyi kimse tutamazdı! Yüzbinlerce mülteci Avrupa’ya doğru yürümeye başlasalardı onları kimse tutamazdı! Türk askeri ve polisi elbette Suriyeli mültecilere şiddet uygulayamaz ve sınırı geçmelerini engelleyemezdi. Bulgar askerleri ya da Yunan askerleri ne yapacaktı? Bulgaristan ve Yunanistan’ı aşan mültecileri Macar ordusu mu durduracaktı? Ya da AB üyesi Avusturya ya da Almanya şiddet uygulayarak mı dev mülteci göçünü engelleyeceklerdi?

AB, Libya’da çetelere para vererek mültecilerin İtalya ya da Malta’ya ulaşmalarını engellemekte. Libya’da çeteler AB adına mültecilere çok kötü davranmaktalar. “Demokrasinin ya da insan haklarının kalesi” olduğunu iddia eden AB ise bu zulme kayıtsız kalmakta.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
LİBYA TERÖRİSTLERİN ELİNE GEÇMEMELİ 27 Aralık 2019 | 130 Okunma FRANSA'DA "MACRON, DÉMİSSİON!" SESLERİ YÜKSELİYOR 08 Aralık 2019 | 143 Okunma "AB'NİN SAMİMİYETSİZ VE İKİ YÜZLÜ TUTUMU" 23 Kasım 2019 | 73 Okunma KIBRISLI RUMLAR: "EN İYİ TÜRK, ÖLÜ TÜRKTÜR!" 17 Kasım 2019 | 209 Okunma DİYARBAKIR'DA BİR AP MİLLETVEKİLİ: TOMAS ZDECHOVSKY 13 Kasım 2019 | 211 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar