"Anti-demokratik Avrupa parlamentosu kapatılsın"

Ancak geçtiğimiz hafta sonu AfD (Almanya için alternatif) partisinin Almanya’da gerçekleştirdiği kongrede “Avrupa Parlamentosu kapansın” talebi gündeme geldi. AFD üyeleri Avrupa Parlamentosu’nun...

Ancak geçtiğimiz hafta sonu AfD (Almanya için alternatif) partisinin Almanya’da gerçekleştirdiği kongrede “Avrupa Parlamentosu kapansın” talebi gündeme geldi. AFD üyeleri Avrupa Parlamentosu’nun “anti-demokratik” olduğunu ve bu parlamentoya gerek olmadığını kararlaştırdılar.

Normalde gülüp geçeceğimiz bir karar. Ancak o kadar basit değil. Bu kararı alan parti Almanya’da “Bundestag’ta (Federal meclis)” 91 milletvekiline sahip olan bir parti. Bundestag’taki üçüncü büyük meclis grubunu oluşturmakta. Almanya’nın eyalet parlamentolarında 193 milletvekiline sahipler. Ayrıca 2014 yılında yapılan Avrupa Parlamentosu seçimlerinde 7 milletvekili olan AfD, 26 Mayıs 2019 tarihindeki AP seçiminde 15 ve 20 arası milletvekiline sahip olmaları beklenmekte. Yani söz konusu olan parti Almanya’da her geçen gün güçlenen ve milletvekili sayısını arttıran bir parti.

Seçim kampanyalarında mülteciler, Müslümanlar ve yabancılar başlıca propaganda malzemesi. Ayrıca AB karşıtlığını da oy avcılığında ustaca kullanmaktalar.

Hafta sonu yaptıkları kongrelerinde sadece Avrupa Parlamentosu yoktu hedeflerinde.

“Almanya’nın AB’den çıkması”, “Almanya’nın Euro para birimini bırakarak D-Mark’a geri dönüşü” ve “Avrupa’da AB’nin yerini alacak yeni bir ekonomik ve siyasi birliğin” oluşturulması hedefleri de kararlaştırıldı. AB’nin “demokratik olmayan bir yapı” olduğunu ve “siyasi imtiyazlı bir sınıfın işgalinde” bulunduğunu iddia etmekteler. Özellikle “kontrol edilemeyen bürokratlara” düşmanlar. 

Brexit sonrası sıranın Dexit’te (Almanya’nın AB’den çıkması” olduğunu savunan AfD üstelik AB genelinde hiç yalnız değil. Fransa’da, Hollanda’da, Danimarka’da, Belçika’da, İtalya’da, İsveç’te, Finlandiya’da ya da Avusturya’da müttefikleri de her seçimden başarıyla çıkmaktalar.

23 ve 26 Mayıs 2019 tarihindeki Avrupa Parlamentosu seçimleri sonucunda çok sayıda AB karşıtı milletvekili “kapatmak” istedikleri Avrupa Parlamentosu’nda olacak. 200 civarında bir rakama ulaşırlarsa buna kimse şaşırmamalı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
LİBYA TERÖRİSTLERİN ELİNE GEÇMEMELİ 27 Aralık 2019 | 130 Okunma FRANSA'DA "MACRON, DÉMİSSİON!" SESLERİ YÜKSELİYOR 08 Aralık 2019 | 142 Okunma "AB'NİN SAMİMİYETSİZ VE İKİ YÜZLÜ TUTUMU" 23 Kasım 2019 | 73 Okunma KIBRISLI RUMLAR: "EN İYİ TÜRK, ÖLÜ TÜRKTÜR!" 17 Kasım 2019 | 206 Okunma DİYARBAKIR'DA BİR AP MİLLETVEKİLİ: TOMAS ZDECHOVSKY 13 Kasım 2019 | 210 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar