Vefatından sonra da görür, işitir

Peygamberlerin, hatta evliyanın temiz ruhları, bedenlerinden ayrılınca, mertebeleri artar. Sual: Peygamber efendimiz, vefatlarından sonra da görmeye, işitmeye, yardıma devam ediyor mu? Cevap: Resûlullah efendimizin hazır olmasında...

Sual: Peygamber efendimiz, vefatlarından sonra da görmeye, işitmeye, yardıma devam ediyor mu?

Cevap: Resûlullah efendimizin hazır olmasında, görmesinde nasıl şüphe edilebilir ki? Peygamberlerin, hatta evliyanın temiz ruhları, bedenlerinden ayrılınca, mertebeleri artar. Melekler gibi tam tasarruf sahibi olurlar. Böyle olduğunu Ehl-i sünnet âlimleri söz birliği ile bildirdi. Bunu yalnız, Muhammed bin Abdülvehhâb inkâr ediyor. Allahü teâlâ onu dalalette bıraktı. Şâh Veliyyullah-i Dehlevî hazretleri, Huccet-üllahil-bâliga kitabında buyuruyor ki:
“İnsan ölünce, ruhunun madde âlemi ile ilgisi kalmaz. Kendi aslına döner. Melekler gibi olur. Onlar gibi, insanlara ilham eder, yardım yapar. Allahü teâlânın dininin yayılmasına, kuvvetlenmesine yardımcı olur. Bu yolda çalışanlara imdad, yardım eder. Takım takım yardıma geldikleri görülür.”
Bu söz, mübarek ruhların melekler gibi iş yaptıklarını gösteriyor. Resûlullah efendimizin hazır olduğuna ve işittiğine inanmayanı ikna etmek için, bu söz yetişmez mi? Allâme Abdürraûf Münâvî hazretleri, Er-ravd-un-nadîr kitabında buyuruyor ki:

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Zekâtı verilmeyen mallar 25 Mart 2024 | 326 Okunma Mübarek üç aylar 07 Ocak 2024 | 121 Okunma İslamiyete hürmet edenle etmeyenin farkı 06 Ocak 2024 | 63 Okunma Cihad, çapulculuk değildir! 05 Ocak 2024 | 141 Okunma Mübarek isim ve resimleri yere sermek 04 Ocak 2024 | 101 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar