Yürümek koşmaktan daha iyi zayıflatıyor

Biri size "koşmak mı, yürümek mi daha hızlı kilo verdirir?" diye bir soru yöneltse yanıtınızın tereddütsüz "koşmak" olacağından eminim ama gerçekte durum hiç de...

Biri size "koşmak mı, yürümek mi daha hızlı kilo verdirir?" diye bir soru yöneltse yanıtınızın tereddütsüz "koşmak" olacağından eminim ama gerçekte durum hiç de düşündüğünüz gibi değil.

London School of Economics’te dört yıl süreyle 50 bin kişi üzerinde yapılan bir çalışmanın sonuçları eğer hedefiniz zayıflamak, özellikle de bel çevrenizi inceltmekse en etkili egzersizin koşmak değil, yürümek olduğunu söylüyor. 

Aynı araştırmaya göre düzenli yürümek kadınlarda erkeklerden, 50 yaşını geçenlerde gençlerden daha çok fayda sağlıyor. Araştırmada elde edilen rakamlara bakılırsa dört hafta süreyle her gün yarım saat yürüyen kadınların bel kalınlığı 4,3, erkeklerin 3,3 cm azalıyor. Kısacası “sorun” kilo fazlalığı veya “bel kalınlığı” olduğunda yürümek koşmaktan da, yüzmekten de daha etkili bir çözüm.
Yaşasın Hayat okuyucuları bizim “yürümek” konusundaki ısrarımızı çok iyi bilirler. Bize göre insan bedeni adeta yürümek üzere yaratılmış gibidir. Sağlıklı her yetişkinin her gün ısrarla, bıkmadan, usanmadan yürümesi, en az 5 bin, optimum 7500, en iyisi 10 bin adım atması gerekir. 
Günlük adım sayısının 5 binin altına düştüğü durumlarda ne kadar sağlıklı ve dikkatli beslenirseniz beslenin sağlığınızı da, kilo kontrolünüzü de korumanız imkânsız hale gelir. 
Kilonuzu korumak veya fazla kilolarınızdan kurtulmak istiyorsanız mutlaka her gün yürümeli, yürüme esnasında kullanılan kas gruplarınızı ısrarla çalıştırmalısınız. 
Bunu yapmadığınız takdirde ne insülin direnciyle mücadele edebilir, ne kilonuzu, ne de formunuzu koruyabilirsiniz. Bizim tavsiyemiz şudur: 
Yürüyüşten daha etkili sonuçlar almak istiyorsanız “tempolu” yürümeye özen gösteriniz. Yürüyüş sürenizin hiç olmazsa 20-30 dakikasını tempolu yürüyüşe ayırınız. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hücremizdeki hazine egsozomlar 18 Mayıs 2024 | 129 Okunma Egzersiz neden çok gündemde 16 Mayıs 2024 | 664 Okunma Bizi daha iyi bir hayat bekliyor 13 Mayıs 2024 | 513 Okunma Ömrünüz nasıl olsun uzun mu, sağlıklı mı 11 Mayıs 2024 | 449 Okunma Hazzı ıskalamayın 09 Mayıs 2024 | 803 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar