Sonbahar için 7 sağlık ödevi

Her yeni mevsim yeni bir başlangıç, yeni bir fırsattır. Genelde "hazan mevsimi" olarak bilinen sonbahar bile yeni bir başlangıcın motivasyon unsuru olabilir. Kabul ediyorum, çok gerginiz. Biliyorum, üzgün, hatta depresifiz. Ama yine de...

Her yeni mevsim yeni bir başlangıç, yeni bir fırsattır. Genelde "hazan mevsimi" olarak bilinen sonbahar bile yeni bir başlangıcın motivasyon unsuru olabilir.

Kabul ediyorum, çok gerginiz. Biliyorum, üzgün, hatta depresifiz. Ama yine de yeni bir deneme yapmaya ne dersiniz? Yapacaklarınızı basitçe 7 maddede özetlemeye çalıştım. Sakın "ben bunları zaten biliyorum" demeyin, "bilmek" değil, "yapmak" daha önemli...


İyi beslen: Eğer vücudunuz daha az besin almaya yöneltilir ve buna alışırsa, enerjisini korumak için metabolizmasını yavaşlatacaktır.
Zamanla aynı besinleri tüketseniz bile, vücudunuz aldığınız kalorileri yakıt olarak kullanabilmek için yavaşlayacak, az yemenize rağmen kiloların bedeninize yapışmasına neden olacaktır.
Kalori alımını azaltmanın en iyi yolu; günde 500 kaloriden çok kısıtlamayı asla yapmamak ve çok gerekmedikçe günlük kazanılan toplam enerjiyi 1200 kalorinin altına düşürmemektir. Bu önerileri fazla kilolarınızdan kurtulmak için yapın.
Metabolizmanıza çaktırmadan (!) kilo vermek istiyorsanız günde 200-250 kalorilik kısıtlamayla yetinip egzersizle kalori harcayın. Fit ve aktif bir hayat için beslenmenize daha fazla protein katın.
Sadece hayvansal değil (Et, süt, yoğurt, yumurta) bitkisel proteinlerden de (Bakliyat) yararlanın.
Proteini artır: Çalışmalar proteinlerin, pankreas bezinden dolaşıma daha az ensülin verilmesine yardım ettiğini, insülin salgılanmasını tetiklemediğini ortaya koymuştur. Bu özellikle insülin direnci olanlar için mühim bir ayrıntıdır.
Belinizi inceltmek ve enerjinizi yükseltmek istiyorsanız proteinden faydalanmaya çalışın.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hücremizdeki hazine egsozomlar 18 Mayıs 2024 | 129 Okunma Egzersiz neden çok gündemde 16 Mayıs 2024 | 665 Okunma Bizi daha iyi bir hayat bekliyor 13 Mayıs 2024 | 513 Okunma Ömrünüz nasıl olsun uzun mu, sağlıklı mı 11 Mayıs 2024 | 449 Okunma Hazzı ıskalamayın 09 Mayıs 2024 | 803 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar