Sofra taktikleri

Dostlarınız veya ailenizle güzel bir akşam sofrasındasınız. Sohbet edip keyifli bir akşam yemeği yiyeceksiniz. Kilo sorununuz da var ve ne yazık ki o güzelim sofrada sizi bekleyen 'kalori tuzakları'nın sayısı oldukça...

Dostlarınız veya ailenizle güzel bir akşam sofrasındasınız. Sohbet edip keyifli bir akşam yemeği yiyeceksiniz. Kilo sorununuz da var ve ne yazık ki o güzelim sofrada sizi bekleyen 'kalori tuzakları'nın sayısı oldukça fazla. Ama dert etmeyin. Neler olduklarını bilirseniz işiniz kolay.

HEPİMİZ çok iyi biliyoruz ki genelde en çok akşam yemeklerini abartırız. Özellikle "dostlarla ortak bir sofradaysak bu işin suyunu bile çıkarırız!" Bir başkası ile dışarıda akşam yemeği yediğinizde evinizdekinden yüzde 30 daha fazlasını tüketirsiniz. Eğer sofrada kalabalık bir grupla birlikteyseniz "abarttığınız miktar" iki katına kadar çıkar.


TAKLİTÇİYİZ


Dost sofralarında gıda tüketimindeki artışın ilk nedeni başkaları ile beraber yerken onların yedikleri miktarları ve yeme hızlarını taklit etme eğiliminde olmamız. İkincisi ise "kontrolü elden bırakmamız."

40 KERE ÇİĞNEYİN

Dışarıda yenen akşam yemeklerinde başka tuzaklar da var ama en önemlisi "doz aşımı" sorunu. Engellemek için ise şunları deneyebilirsiniz:
-- Yemeğe başlayan en son kişi olun.
-- Temponuzu masadaki en yavaş yiyene göre ayarlayın. Her lokmayı uzun çiğneyin. İdeal sayı 40 ve üzeri...
-- Tabağınızda bir miktar yemek bırakarak gelebilecek "Bir porsiyon daha alır mısınız?" ricasını engelleyin.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hücremizdeki hazine egsozomlar 18 Mayıs 2024 | 129 Okunma Egzersiz neden çok gündemde 16 Mayıs 2024 | 665 Okunma Bizi daha iyi bir hayat bekliyor 13 Mayıs 2024 | 513 Okunma Ömrünüz nasıl olsun uzun mu, sağlıklı mı 11 Mayıs 2024 | 449 Okunma Hazzı ıskalamayın 09 Mayıs 2024 | 803 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar