Reflü için 5 mühim tavsiye

Reflü yaygın sağlık sorunlarımızdan biri. Her dört kişiden biri reflüden şikâyetçi. Özellikle stresli işlerde çalışanlar, şehirlerde yaşayanlar ve sık sık dışarıda yemek...

Reflü yaygın sağlık sorunlarımızdan biri. Her dört kişiden biri reflüden şikâyetçi. Özellikle stresli işlerde çalışanlar, şehirlerde yaşayanlar ve sık sık dışarıda yemek zorunda kalanlarda sorun daha sık görülüyor.

Kısacası reflü salgınının iki mühim sebebi var: Kötü beslenme ve stres. Sözü fazla uzatmadan reflüsü olanların neleri yapmaları ya da yapmamaları gerektiğini 5 maddede özetleyelim...

1- Beslenmeye dikkat etmek şart. Yenilip içilen her şey ama her şey dikkatli seçilecek. Paketlenmiş gıdalardan, özellikle yağlı, unlu paketlenmiş atıştırmalıklardan uzak durulacak. 
Pastane fırın üretimi atıştırmalıklar da (kekler, börekler, kurabiyeler, poğaçalar) listeye dâhil edilecek. Patates ve sebze kızartmaları sadece dışarıda değil, mümkünse evde bile yenmeyecek. 
Yağlı, unlu ve şekerli kızartılmış tatlılara ise el dahi sürülmeyecek. 
Meyve sularına gelince... Portakal ve domates suyuna özellikle dikkat edilecek ve prensip olarak taze sıkılmış bile olsalar meyve suyunun her türlüsü özenle tüketilecek. Gaz ve kola içeren meyve sularından bahsetmek bile istemiyorum. Bunları okuyunca aklınızdan şu sorunun geçeceğine eminim.
Peki, biz ne yiyip içeceğiz hocam? 
Yanıtım şu: Herkesin reflüsü kendine özeldir. Arkadaşınızda reflü yapan bir besin size iyi bile gelebilir. Deneyip kararı kendiniz vereceksiniz. 
2- Yemeklere ne eklediğiniz de önemli, çünkü onların içinde de reflüyü azdırabilen unsurlar da olabiliyor. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hücremizdeki hazine egsozomlar 18 Mayıs 2024 | 129 Okunma Egzersiz neden çok gündemde 16 Mayıs 2024 | 665 Okunma Bizi daha iyi bir hayat bekliyor 13 Mayıs 2024 | 513 Okunma Ömrünüz nasıl olsun uzun mu, sağlıklı mı 11 Mayıs 2024 | 449 Okunma Hazzı ıskalamayın 09 Mayıs 2024 | 803 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar