Organik düşünün

Sağlıksız yiyecek içeceklerin artması imkânı olan herkesi organik veya doğal beslenmeye yöneltti. Peki, sadece "organik beslenme" yeterli mi? Sağlığımızı yalnızca organik beslenme seçimleri ile koruyabilir...

Sağlıksız yiyecek içeceklerin artması imkânı olan herkesi organik veya doğal beslenmeye yöneltti. Peki, sadece "organik beslenme" yeterli mi? Sağlığımızı yalnızca organik beslenme seçimleri ile koruyabilir miyiz? Maalesef hayır!

SAĞLIĞI koruyup kollama ve hastalıklardan uzak durmanın yolu sadece beslenmeyi organikleştirmekten geçmiyor, "doğal yaşam"ı ve "geleneksel hayat tarzını" da hayatın her alanına yansıtmak gerekiyor. "Organik hayat"tan bahsediyorsanız "fiziksel aktivite" seçimlerinizi de organik kılmalı, hayatın doğal olarak içinde bulunan aktivitelere öncelik vermelisiniz.

GENE GÖRE EGZERSİZ

Örneğin koşmak yerine yürümeli, aktivitelerinizi olabildiğince açık havada yapmalısınız. Bu önerim planlanmış, profesyonel egzersiz aktivitelerden uzak durmanız anlamına gelmiyor.

ZİHNİMİZ TOKSİNLEMİŞ

Onları da yapın ama "genlerinize, imalat şartnamenize, kullanım kılavuzunuza" uygun egzersizlere öncelik, ağırlık verin. Bana göre sadece beslenme ve aktivitenize organik anlamlar yüklemekle de yetinmeyin. Aynı şeyi "düşünce sisteminiz" ve "algılarınız" için de deneyin, düşünürken de "organik olmaya" gayret edin. Bizi zehirleyen toksinlerin çoğu bedensel değil, ruhsal.
Kirliliğimizin önemli bir bölümü zihinsel toksinlerden, hoşgörüsüzlükten, kıskançlıktan, hırstan, öfkeden, kaygıdan, anlamsız yarışlardan kaynaklanıyor. Unutmayın! "Organik yaşam" hayatınıza daha çok sağlık, mutluluk ve huzur verecektir. Genlerinizi yeniden düzenlemeniz imkânsız değilse genlerin değişmesi binlerce yıl gerektiriyor. Hayatınızı "imalat şartnameniz"e ve onu yöneten "genleriniz"e uydurup her alanda organik seçimler yapın.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hücremizdeki hazine egsozomlar 18 Mayıs 2024 | 129 Okunma Egzersiz neden çok gündemde 16 Mayıs 2024 | 665 Okunma Bizi daha iyi bir hayat bekliyor 13 Mayıs 2024 | 513 Okunma Ömrünüz nasıl olsun uzun mu, sağlıklı mı 11 Mayıs 2024 | 449 Okunma Hazzı ıskalamayın 09 Mayıs 2024 | 803 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar