Nasıl genç ve güzel kalınır?

Yaşı 40’ları geçen biriyseniz, başlıktaki sorunun sizi de heyecanlandırdığına eminim. Sözü fazla uzatmadan yanıtımı hemen vereyim: Bilmiyorum! Sadece ben değil, başkaları da bilmiyor!Şundan da...

Yaşı 40’ları geçen biriyseniz, başlıktaki sorunun sizi de heyecanlandırdığına eminim. Sözü fazla uzatmadan yanıtımı hemen vereyim: Bilmiyorum! Sadece ben değil, başkaları da bilmiyor!
Şundan da emin olun: “Daha yavaş ve iyi yaşlanabilme” konusu bilimcilerin en çok ilgi gösterdiği alanların başında geliyor.
Pek çok araştırma merkezi yeni ve farklı yöntemlerle “yaşlanmayı tersine çevirmenin”, bu mümkün olmazsa “durdurmanın”, en azından biraz olsun “yavaşlatmanın” çarelerini arıyor.
Peki başarılı olanı, en azından olma ihtimali bulunanı var mı? Pratiğe intikal edebilecek umut verici verilere sahip miyiz?
Cevap: “Hayır” diyemeyeceğim!
“Evet” demeninse henüz erken olduğunu düşünüyorum. Nedenine gelince: Buyurun...
Umut kök hücrede olabilir mi?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Mükemmel bir iyi yaşlanma hapı: Motivasyon 06 Mayıs 2024 | 516 Okunma Türkiye yaşlanıyor 04 Mayıs 2024 | 974 Okunma D3 mü K2 mi 02 Mayıs 2024 | 671 Okunma Ekmek mi şeker mi 29 Nisan 2024 | 1.494 Okunma Yeni yaşınız kutlu olsun... Epigenetik yaş 25 Nisan 2024 | 491 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar