Menopoz sıkıntıları nasıl hafifletilecek?

Menopozun sorunları bir hayli fazla ama her kadında bu sorunların hepsinin çıkması da şart değil. Ayrıca söz konusu sorunların hafif seyretmesi de mümkün. Durum biraz da genetik miras ve şansa bağlı. Peki, ne yapacak...

Menopozun sorunları bir hayli fazla ama her kadında bu sorunların hepsinin çıkması da şart değil. Ayrıca söz konusu sorunların hafif seyretmesi de mümkün. Durum biraz da genetik miras ve şansa bağlı. Peki, ne yapacak hanımefendiler? Buyurun...

Menopoz can sıkıcı belirtilere yol açabiliyor. Ateş basmaları, terlemeler, iç sıkıntıları, ani sinirlenmeler, uyku bölünmeleri bunların en yaygın olanları. Başka problemler de ortaya çıkabiliyor. 
Örneğin saçlarda incelme, kırılmalar, tırnak problemleri, cilt kurumaları da bazen ciddi boyutlara ulaşabiliyor. 
Menopozun hızlandırdığı osteoporoz/kemik erimesi problemi ise bunlardan çok daha mühim bir konu. Diğer taraftan menopoza giren her kadında az çok kilo değişiklikleri de oluyor. 
Özetle, menopozun sorunları bir hayli fazla ama her kadında bu sorunların hepsinin ortaya çıkması da şart değil. Ayrıca söz konusu sorunların hafif ya da ağır seyretmesi de mümkün, durum biraz da genetik miras ve şansa bağlı. 
Menopoz sıkıntılarının nasıl hafifletilebileceğine gelince... Bu konu 20-30 yıl öncesine kadar çok önemli değildi. Menopoza giren kadınlara bir östrojen hormonu verilip sorun çözülüyordu. 
Gel gelelim hormon haplarının meme ve yumurtalık kanseriyle ilişkili olduğu anlaşılınca durum değişti. Çok özel bazı haller dışında bu hapları kullanan pek kalmadı. 
Neticede hanımların şikâyetlerini çözebilecekleri etkili bir ilaç olmayınca menopoz sorunları 
yeniden patladı. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hücremizdeki hazine egsozomlar 18 Mayıs 2024 | 129 Okunma Egzersiz neden çok gündemde 16 Mayıs 2024 | 664 Okunma Bizi daha iyi bir hayat bekliyor 13 Mayıs 2024 | 513 Okunma Ömrünüz nasıl olsun uzun mu, sağlıklı mı 11 Mayıs 2024 | 449 Okunma Hazzı ıskalamayın 09 Mayıs 2024 | 803 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar