Makarna mı pizza mı

Yeni yılın ilk sabahına "makarna ve pizza" ile girmeyi ben de istemezdim. Ama ne yaparsınız ki görev görevdir; icabı her zaman eksiksiz yerine getirilmelidir. Evet, soru şu: Makarna mı, pizza mı? Yanıtım şu: Makarna...

Yeni yılın ilk sabahına "makarna ve pizza" ile girmeyi ben de istemezdim. Ama ne yaparsınız ki görev görevdir; icabı her zaman eksiksiz yerine getirilmelidir.

Evet, soru şu: Makarna mı, pizza mı? 
Yanıtım şu: Makarna yiyecekseniz şunlara dikkat edin; ölçüyü kaçırmayın. Kararında bırakın. Maksimum miktar, pişmiş makarnanın bir su bardağını geçmemesidir. Çok değil, az pişmiş makarnayı (Al dante/dişe gelir sertlikte) tercih edin. Sıcak değil, soğuk yemeye çalışın. Mümkün olduğu sürece onu proteinle evlendirmenin bir yolunu bulun. Mesela kıyma ekleyin (bolonez), yoğurt ekleyin (sarımsaklısı nefis olur), peynir ilave etmeyi deneyin. 
Protein sevmiyorsanız sebzeli makarnayı tercih edin. Proteinle veya sebze ile evlendirilen, az pişmiş/dişe gelen, sıcak olmayan, dinlenmiş bir makarna daha az kilo yapar. 
Gelelim pizzaya... Kesinlikle salamlı, sosisli, sucuklusunu tercih etmeyin. İçine ne peyniri konduğunu öğrenin. Kesinlikle ince hamurlusunu ama yanmamışını, kömürleşmeyenini isteyin. Ve siz de benim gibi yapın, içinin tamamı, hamurunun dörtte birini yiyin! Bol sebzeli ve ince hamurlu çıtır pizzalar daha sağlıklı. 
Son bir uyarı: Eve sipariş pizzalardan uzak durun. Pizza, pizzacıda yenir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hücremizdeki hazine egsozomlar 18 Mayıs 2024 | 129 Okunma Egzersiz neden çok gündemde 16 Mayıs 2024 | 665 Okunma Bizi daha iyi bir hayat bekliyor 13 Mayıs 2024 | 513 Okunma Ömrünüz nasıl olsun uzun mu, sağlıklı mı 11 Mayıs 2024 | 449 Okunma Hazzı ıskalamayın 09 Mayıs 2024 | 803 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar