Kolesterol hapları memeleri büyütüyor

Kolesterol haplarının birçok yan etkisi var. Bunlardan biri de erkeklerde görülen meme büyümesi problemi. Statinlerin meme büyütücü etkilerinin ne sıklıkta olduğuna dair elimizde net ve açık bir bilgi yok ama...

Kolesterol haplarının birçok yan etkisi var. Bunlardan biri de erkeklerde görülen meme büyümesi problemi.

Statinlerin meme büyütücü etkilerinin ne sıklıkta olduğuna dair elimizde net ve açık bir bilgi yok ama şu konuda ortak bir fikir birliği olduğu söyleyebilir: Uzun süre statin kullanan erkekler memelerinin büyümesine şaşırmamalı!


Kolesterol hapları olarak bilinen statinlerin çok sayıda yan etkileri var. Bunlardan bazıları hayatı tehdit edici boyutlara varabiliyor, bir kısmıysa uzun vadede ortaya çıkıyor. Statinlerin karaciğer ve kaslara zarar verebilecekleri uzun süredir biliniyor.
Bellek zayıflaması, saç dökülmesi, yorgunluk, dikkat dağınıklığı, uyku bozukluğu, cinsel güçsüzlük, şeker hastalığını davet edebilme gibi yan etkileri ise yeni anlaşılan olumsuz sonuçları.
Öyle görünüyor ki son 20 yılda daha yaygın kullanım alanı bulmaları statinlerin yan etki ve zararlarının daha net ve açık olarak ortaya çıkmasını kolaylaştırdı.
Statinlerin yarattığı muhtemel sorunlardan biri de erkeklerde görülen meme büyümesi problemi.
Farklı ülkelerde yapılan çok sayıda çalışma ile statinlerin bu etkisi defalarca kanıtlandı. Son birkaç yılda ardı ardına yayımlanan makalelere bakılırsa meme büyütme sorunu zannedildiğinden de önemli ve sık görülen bir problem.
Uzmanlara göre statinler kolesterol üretiminde görevli bir enzimin aktivitesini baskıladıkları için kolesterolü düşürüyorlar.
Ne var ki bu enzimin baskılanması meme büyümesine de yol açıyor. Diğer taraftan statinlere bağlı testosteron üretiminin azalması da memeleri büyütmesi mümkün gibi görünüyor.
Statinlerin meme büyütücü etkilerinin ne sıklıkta olduğuna dair elimizde net ve açık bir bilgi yok ama şu konuda ortak bir fikir birliği olduğu söyleyebilir: Uzun süre statin kullanan erkekler memelerinin büyümesine şaşırmamalı!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hücremizdeki hazine egsozomlar 18 Mayıs 2024 | 129 Okunma Egzersiz neden çok gündemde 16 Mayıs 2024 | 665 Okunma Bizi daha iyi bir hayat bekliyor 13 Mayıs 2024 | 513 Okunma Ömrünüz nasıl olsun uzun mu, sağlıklı mı 11 Mayıs 2024 | 449 Okunma Hazzı ıskalamayın 09 Mayıs 2024 | 803 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar